Vadinin Üstündeki Köprü

Tarihler: 28 Mayıs 2009 Perşembe ~ 28 Mayıs 2009 Perşembe 28 Mayıs Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2009 ~ May 28, 2009
“Vadinin Üstündeki Köprü” Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda, “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Tomer Heymann ve Barka Heymann’ın üstlendiği Vadinin Üstündeki Köprü adlı belgesel gösterilecek. 2004’te, bir grup Arap ve Yahudi ebeveynin, İsrail Vadisi’ndeki Arap Köyü Ara’da çift milliyetli, çift dilli bir okul kurmasını anlatan belgesel, 28 Mayıs Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da izleyiciyle buluşacak. Gösterimlerin ardından, yazar- karikatürist İzel Rozental, “Ortadoğu’da Barış Ütopya mıdır?” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

İkinci İntifada İsyanı’nın çıkmasından iki yıl sonra, 2004’te, bir grup Arap ve Yahudi ebeveyn, İsrail Vadisi’ndeki Arap Köyü Ara’da, çift milliyetli, çift dilli bir okul kurmaya karar verir. Girişim ne kadar idealist ve asilce olsa da, gerçekte bazı ebeveynlerin hâlâ aşmaları gereken büyük sorunlar vardır. 50 Yahudi ve 50 Arap öğrenciye sahip Vadinin Üstündeki Köprü adındaki okul, vadinin Araplara ait tarafında kurulur. Yönetmenler, ölçülü bir şekilde, karmaşık gerçeğin perde arkasında, bir ortak yaşam bölgesi oluşturma girişiminin kırılganlığını göstererek; bu ilk yılda, öğrenciler, okul yönetimi ve ebeveynlerin, birlikte barış içinde yaşamak için nasıl heyecan verici şekilde mücadele ettiklerini gözler önüne seriyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT