Yedinci Mühür

Yedinci Mühür

Tarihler: 15 Eylül 2018 Cumartesi ~ 15 Eylül 2018 Cumartesi 21:00

Yer: Kalamış Atatürk Parkı

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2018 ~ Eyl 15, 2018

Yıldızlar Altında Sinema Keyfi programının kapanışı Ingmar Bergman’ın yönettiği; Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson ve Bengt Ekerot’un rol aldığı Yedinci Mühür filmi ile yapılıyor. Film 1957 – İsveç yapımı ve İsveççe – Türkçe alt yazılı olarak 15 Eylül Cumartesi günü saat 21:00’de başlıyor.

Sinematek/Sinema Evi, Ingmar Bergman gösterimlerine yönetmenin en önemli başyapıtlarından biri olan Yedinci Mühür’le başlıyor. 2005 yılında hayata gözlerini yuman İsveçli ustanın 100. doğum yılı vesilesiyle yapılacak gösterimler, Yedinci Mühür’le Kalamış Parkı’nda başlayacak ve Sinematek/Sinema Evi’nin ilk sezonunda devam edecek.

Bir Orta Çağ şövalyesi yanında bayraktarı ile Haçlı Seferi'nden geri dönmüştür. Vebanın kasıp kavurduğu Avrupa'yı gördükçe Tanrı'dan kuşku duymaya ve onun yolundan sapmaya başlayan şövalye, çok geçmeden ölümle yüz yüze gelir. Azrail’e meydan okuyarak onunla satranç masasında karşı karşıya gelen şövalye, kaybederse canını vermeye razıdır. Yedinci Mühür’de Bergman insan varoluşunun gizemine, kabullenmeyle değil oyunbazlıkla yaklaşıyor. Adeta bir satranç ustasının hareket kabiliyetiyle.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT