100 Yıllık Hat Eserleri Novada Ataşehir AVM’de

Tarihler: 28 Eylül 2013 Cumartesi ~ 11 Ekim 2013 Cuma

Yer: Ataşehir AVM

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 28, 2013 ~ Eki 11, 2013

İstanbul Ataşehir’de bulunan Novada Ataşehir Alışveriş Merkezi, dünyanın en tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan “Karma Türk El Sanatları” sergisine ev sahipliği yapacak. Adil Menemencioğlu koleksiyonunda yer alan 100 yıllık hat örnekleri ve ebru ustalarının eserleri 28 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında görülebilir.

Novada Ataşehir AVM, 28 Eylül’de ünlü koleksiyoner Adil Menemencioğlu’nun hat ve ebru koleksiyonundan oluşan “Karma Türk El Sanatları” sergini sanatseverlerle buluşturacak.

11 Ekim tarihine kadar açık kalacak sergide, Osmanlı döneminin en ünlü hat ustalarından Hattat Rakım ve Hattat Ömer Vasfi’nin eserlerinin yanı sıra günümüzün dünyadaki en iyi 10 hattatı arasında adı geçen Fuat Başar, Levent Karaduman, Yüksel Yaşar, Ömer Faruk Eratlı, Mustafa Düzgünman ve İranlı sanatçı Şiran’ın (Askar) birbirinden seçkin ve değerli eserleri ziyarete açılacak.

“Karma Türk El Sanatları” sergisinde hat sanatının seçkin örnekleri dışında Fuat Başar, Alparaslan Babaoğlu, Mahmut Peşteli, Zait Edremit, Mustafa Düzgünman, Firdevs ve Hayrettin Yangöz gibi ebru sanatına isimlerini altın harflerle yazdıran ustaların eserleri de görülebilecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.