25. Berlin-İstanbul Kardes Sehir Kutlamalari

Tarihler: 12 Kasım 2014 Çarşamba ~ 16 Kasım 2014 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2014 ~ Kas 16, 2014

BERLiSTANBUL#25 Underground
KreativBerlin meets KreatifIstanbul!

Bu sene Berlin’in ve İstanbul’un kardeş şehir olmalarının 25. yılını kutlamaktayız. Her iki metropolde gerçekleşen sayısız organizasyonların yanında SubOrient Productions sizleri Eylül ayında Berlin’de gerçekleştirilmiş olan festivalin İstanbul ayağına davet ediyor. Festival her iki şehrin underground sahnesinden canlı müzik ve DJ performanslarının yanında film gösterimleri dans ve görsel işitsel performansları sunmayı, bunun yanında sosyopolitik gelişmeler üzerine söyleşiler yapıp her iki şehirden sanatçıları birleştirmeyi amaçlamaktadır.

Kolektif Eylül ayında Berlin’e ilkini gerçekleştirdikleri festivalin ikinci edisyonu için 12 – 16 Kasım tarihleri arasında İstanbul’a geliyorlar. Berlin ve İstanbul’lu sanatçılar ve katılımcıları Salt Galata’nın sineması, Arsen Lüpen ve KargArt gibi canlı klüplerin yanı sıra ünlü gece kulübü Wake Up Call’da her iki metropoldeki çeşitlilik ve yaratıcılığı kutlamaya çağırıyorlar.

SubOrient Productions Ipek Ipekçioglu, Jamila Al-Yousef ve Begüm Karahan tarafından kurulmuştur. Berlin merkezli kollektif transkulturel sanat üretiminde farklı sanat disiplinlerinde ceşitliliğe dikkat çekmekte ve alt-kültür hareketinin kültür yaratıcıları ve çalışanlarına sosyo-kültürel konularla tartışma alanı yaratmaktadır.

Program:

Çarşamba, 12. Kasım

Film'n'Talk: Danube Sounds, Saat 19.30 @ Salt Galata

„Danube Sounds –Sınırlardan sıkılmış, nehri takip eden, yeni seslerin peşinden“ Tuna nehri 2857 Kilometre uzunluğunda Karaorman’dan Karadenize kadar... 2011 yılının yazında Berlin’li müzisyen ve yönetmen Ben Mergelsberg, Bastian und Raphael Kaletta Almanya’dan başlayıp Avusturya, Macaristan, Sırbistan üzerinden

Romanya’ya kadar yol aldılar. Nehir kenarından ilerleyip Avrupa’yı aşan müzisyenlerin „Danube Sounds“ müzik belgeseli de bu sayede oluştu. Film gösteriminden sonra Raphael ve Bastian Kaletta film hakkında seyircilerle söyleşi yapacaklardır.

Konser: Jamila and the other Heroes, Saat 22.30 @ Arsen Lüpen

Berlin duvarını yıkıldığı gün dünyaya gelmesi Jamilla’nın devrimci havayı solumasına sebep oldu. Mülteci olarak Almanya’ya yerleşen babasından etkilenerek adaletsizliğe karşı kültür aktivizmiyle savaşma isteği edindi. Genç yaşta kendi şarkılarını yazmaya başlayan Jamilla Soul, Funk, Pop, Hip Hop ve Disko tarzlarından etkilendi. Londra ve Hildesheim’da müzik eğitimi aldıktan sonra Berlin’e geri döndü ve "The other Heroes" adlı muhteşem grupla tanıştı. Johannes Steidle (Keyboard), die Kalettabrüder Raphael (davul) ve Bastian (Bas) ile beraber soul tarzında dans odaklı şarkılar üretmektedirler.

Cuma, 14. Kasım

Konser: Cümbüş Cemaat, Saat 20.00 @ KargArt

Cümbüş Cemaat’in hikayesi 2005 yılında beraber yapılan bir jam sessionla başladı. O zamandan beri bu yedi multi-enstrumentalist bir çok klüp ve festivalde 500’den fazla konser verdiler. Beraber farklı kökenlerden gelen geleneksel şarkı ve melodiler üzerine üretim yapmaktalar.

Konser: Bukahara, Saat 21.30 @ KargArt

Gipsy-Swing, Reggae, Funk und Balkan ezgilerinin arasında bambaşka birşey. Bu gizemli karışım Bukahara’yı farklı kılmakta ve müzik severlerin kalplerine taşımakta. İngilizce, Almanca, Arapça ve Balkanca söyleyen çok sesli enstrümancılar etkileyici bir hafiflik ve özveriyi başarılı bir şekilde dengeliyorlar. Belki de Bukahara-evreninin açıklaması onların özel transkültürlü altyapısında yatıyor: İsveç yahudisi bir kemancı, Blues sesi yarı Tunuslu bir gitar virtiözü, Kontrabasıyla dans eden bir Filistinli.

Konser: Cats & Breakkies, Saat 23.00 @ KargArt

Berlin’li müzik grubu Cats & Breakkies renkli müzik tarzlarını Berlin klüp sahnesinin saf elektronik dans müziğiyle harmanlanmış „Organic Electro“ olarak tanımlıyorlar. Müziklerini yenilik arayışıyla oluşturdukları Dj’li klüp programı şeklinde oluşturuyolar ama bir farklılık dışında: Cats & Breakkies’in müziği 100% canlı ve önceden hazırlanmıyor ve altı entstrümentalcının önceden tanımlanamayan bir ekip oyunuyla gelişiyor: hareket dolu davul Bass oyunlarıyla renkli seslerin alt yapısını oluşturuyor. Ek olarak piyanistin oluşturduğu küresel sesler, virtuözlük dolu gitar çalışı ve Jazz baritonun soul bazlı sesiyle kavuşuyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT