40 Renk Fotoğraf Projesi: 12. Renk Nepal, Tibet, Bhutan Sergisi

Tarihler: 28 Haziran 2014 Cumartesi ~ 23 Ağustos 2014 Cumartesi

Yer: Dünyanın Renkleri Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 28, 2014 ~ Ağu 23, 2014

Himalayalar’ın Kalbine Yolculuk…

Gezgin fotoğrafçıların dünyayı dolaşarak, tanıklıklarını aktardıkları 40 Renk Fotoğraf Projesi, 12. renk Nepal - Tibet - Bhutan gezisine ait fotoğrafların sergilenmesi ile devam ediyor.

Hint ve Tibet kültürlerinin karıştığı Nepal’in başkenti Katmandu’dan başlayıp, Bhutan’a ve ardından “dünyanın çatısı” olarak adlandırılan Tibet’e doğru devam eden gezinin fotoğraflarından oluşan seçki, 28 Haziran – 23 Ağustos arasında Taksim’de Dünyanın Renkleri Galerisi’nde ilgilenen herkesin ziyaretine açık olacak…

Dünyanın Renkleri kapsamında, fotoğrafçı Muammer Yanmaz eğitmenliğinde hayata geçen 40 Renk Fotoğraf Projesi, hızla değişen dünyayı fotoğrafçılarla birlikte gezip, belgeleri gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Her ülke ya da bölgenin, bir rengi oluşturduğu 40 Renk Fotoğraf Projesi’nde toplam 40 gezi yapılacak. Bugüne kadar Hindistan, Ürdün-İsrail, Vietnam-Kamboçya, Venedik, Kenya-Tanzanya, Myanmar, Kuzey Vietnam-Yunnan, Küba, Paris, Peru-Bolivya ve Moğolistan gezilerinde çektikleri fotoğrafları sergileyen fotoğrafçıların son sergisi ise, Nepal, Tibet ve Bhutan seyahatine ait…

Projenin 12. rengini oluşturan bu gezide fotoğrafçılar, Himalayalar’ın kalbine yolculuk ettiler. Sergide; Hinduizm ve Budizm’in buluştuğu Nepal'in kaotik başkenti Katmandu’dan, “Bulutların içindeki krallık” olarak adlandırılan Bhutan’dan ve nesillerdir değişmeyen ve baskılara direnen bir kültüre sahip olan Tibet’ten yaşama dair fotoğraflar yer alıyor.

Sakin manastırlara, stupalara ve sonsuz derinliklere uzanan manzaralara tanıklık edilen bu sergide ayrıca, mutlu insanlar ülkesi Bhutan'da her yıl düzenlenen Thimphu Tshechu Festivali’ne ait izlenimler de görülebilecek. Festivale ait fotoğraflar bölgede, insan yaşamı ile Budizm'in nasıl iç içe geçtiğine dair izler taşıyor. Dünyanın en yüksek yerlerinden insan hikayeleri ve manzaraları İstanbul’a taşıyan “Nepal - Tibet - Bhutan” sergisi Dünyanın Renkleri galerisinde 23 Ağustos tarihinde kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Proje hakkında bilgi için: Fikret Atalay, Muammer Yanmaz ve Teoman Cimit tarafından yürütülen 40 Renk Fotoğraf Projesi, 40 geziden oluşuyor. Projede, dünyanın çok farklı renkli ve kültürleri, fotoğraflar aracılığı ile izleyiciye sunuluyor.

www.40renk.com

Fotoğrafçılar: Muammer Yanmaz, Süreyya Arıkan, Yılmaz Murat Asal, Teoman Cimit, Mirel Fis, Kübra Karaçizmeli, Vilma Orancı, Zeliha Özcan, Sevil Gürel Peker, Deniz Serttürk, Suat Şahin, Fahriye Ürkmez, Cem Varbarbut, Ilgın Erarslan Yanmaz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT