Ahmet Oran Kişisel sergisi

Tarihler: 17 Nisan 2014 Perşembe ~ 24 Mayıs 2014 Cumartesi

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2014 ~ May 24, 2014

Ahmet Oran, Rampa’daki ikinci kişisel sergisiyle dört yıl aradan sonra izleyicilerle buluşuyor.

Bu sergi, Ahmet Oran’ın son dört yıl içerisinde gerçekleştirdiği yeni eserlerini bazı erken dönem eserleriyle yan yana getiriyor. Oran’ın erken dönem çalışmalarında rastladığımız neredeyse tamamen monokrom tuvaller, sanatçının, malzemesinin hacim ve dokusuna hakimiyetini sergiliyor. İzleyiciler, sanatçının otuz yıla uzanan kariyerindeki farklı dönemlerden seçilmiş eserlerle son dönem çalışmalarını karşılaştırarak bir ressamın resimsel uzam ile olan değişen ve gelişen ilişkisine tanıklık edecekler.

Oran, son çalışmalarında da boya tabakasını kendine özgü tavrıyla tarayarak alıyor. Farklı boyutlardaki spatullar, kazıyıcılar ve ahşap parçalarıyla katman katman boyanmış tuvalin kabuğunu soymak suretiyle yüzeyde renkli bantlar yaratıyor. Açığa çıkan parlak renk lekeleri; sanatçının tuvali üzerinde açtığı yarıklar arasından gizli kalmış ikincil bir tuvalin olasılığına işaret ediyor. Oran’ın resimleri baştan çıkarıcı ve şaşırtıcı görsel bir senaryoya dönüşüyor. Bu resimlerin güçlü mekansal varlığı tesadüflere dayanmıyor. Oran’ın, rengin önemi ve yoğun uygulanmış boyanın duyusal özelliklerine dair titiz araştırmasının yıllar içerisinde ulaştığı son nokta olarak karşımıza çıkıyorlar.

Ayrıca, sergiye, Ahmet Oran’ın çalışma tarzını, resimlerinin oluşum sürecini, tuvallerin değişik aşamalardaki durumunu belgeleyen ve sanatçının bir tuvalle olan serüvenine başından sonuna tanıklık eden bir dökümanter video eşlik edecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT