Amal Al-Aathem - The Moon Dialogue

Tarihler: 04 Kasım 2014 Salı ~ 29 Kasım 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Artist Istanbul

Adres: Ayazma Cad. No:4 Fulya Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Faks: 0212 258 09 32

Web: http://http://www.galeriartist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2014 ~ Kas 29, 2014

Galeri Artist, farklı ülkelerden önemli sanatçıları Türk sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kez, ülkesinde ve Arap coğrafyasında tanınmış, batının da yabancı olmadığı Qatar’lı sanatçı Amal Al-Aathem’in çarpıcı eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de sergisi açılacak ilk Qatar’lı ve de kadın sanatçı olmasının önemi kadar Aatem’in eserlerinde izleyiciye anlattıkları, farklı bir bakış sunması bakımından değer taşımakta. 04 - 29 Kasım tarihleri arasında devam edecek sergide ki eserler, birbirlerini tamamlayan 2 seri olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

Öncelikle serginin başlığı olan “The moon dialogue” ile varoluşsal ritmin yörüngesine doğru ilerleyen dönüşsel figürlerle, kadın ve ay arasında ki diyaloğu anlatıyor, sanatçı. Evrenin merkezi, kadınsal edimlerle yüklü olduğu kabul gören ay ile yaşamın merkezine oturttuğu kadının toplumsal görev ve ayrıcalığını özdeşleştiriyor. Kadim halkların, evrendeki en esrarengiz, en gizemli güç olarak kabul ettiği, karanlığa karşı duran, yol gösterici ay gibi, zorluklara karşı etrafını aydınlatan, yüzyılların ilerisinde ki içsel öngörüsüyle kadını yüceltiyor.

Öte yandan, “Mukadderat Aynası ve Kader Çizgileri” çalışmalarıyla, kendi yaşadığı coğrafyanın vazgeçilemezi, beden hikayesini, dönüşümlerini ve dişi estetiğini saklayan bir simge olarak Peçe/Abayalar, Al-Aatem’in gözünden yeniden düzenlenmiş olarak çarpıcı bir şekilde izleyiciyi kuşatıyor.

Peçeyi kadınların varoluşsal deneyimleri için kendi kodları ile oynadıkları ve dış dünyaya kendi sosyal mesajlarını sundukları hareketli bir sahne olarak seçtiğini söyleyen sanatçı, peçenin tekliğinin içindeki çokluğun hikayesini yeniden oluşturmak kadar, kadınlar arasındaki benzerlikler ve özlerinin tekliği hakkındaki müşterek nosyonu kavramanın peşinden gidiyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT