Anuş Olmak

Tarihler: 19 Mart 2013 Salı ~ 19 Mart 2013 Salı

Yer: Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi

Adres: Halaskargazi Cad. No: 286 Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2013 ~ Mar 19, 2013

Anuş 100. yaşını İstanbul’da kutluyor.

Anuş, 100 yıl önce Ermeni folklorunu opera sanatıyla buluşturdu. 100 yıl sonra Anuş Olmak, modern dans tiyatrosunun diliyle esere yepyeni bir yorum kazandırıyor.

Anuş operası, bestelenişinin 100. yılında İstanbul’da, bu kez bir modern dans tiyatrosu yorumuyla izleyici önüne çıkmaya hazırlanıyor. Eseri koreograf Levon Taberyan 24 kişilik bir dansçı ekibiyle sahneye koyuyor.

PLYD Topluluğu tarafından Mart 2013 tarihinden itibaren Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sergilenecek “Anuş Olmak” adlı yorumda, yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide yürüyen, içsel çatışmalarla “Anuş olarak yaşamanın” kaçınılmaz sonuna doğru ilerleyen Anuş’un öyküsü anlatılıyor. Ermeni edebiyatının ve müzik repertuvarının bu en tanınmış eserinde Anuş’u Klodin Sarıboyacıyan ve Karolin Sarıboyacıyan Mamigonyan birlikte canlandıracaklar.

Armen Dikranyan’ın, ünlü yazar Tumanyan’ın lirik şiirinden yola çıkarak 1912 yılında yazdığı “Anuş” Ermeni halk müziği ezgileriyle yazılmış ilk opera olarak ulusal opera dünyasında yepyeni, özgün bir stil yarattı. 2012’de bestelenişinin 100. yıldönümünü kutlayan, İstanbul da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında sayısız kez izleyici önüne çıkan eser son olarak geçtiğimiz Temmuz’da Londra’da Tabernacle Tiyatrosu’nda sahnelendi.

“Anuş Olmak”ı sahneleyen Levon Taberyan, eseri “bir Anadolu efsanesi” olarak ele aldığını vurguluyor. Klasik “Anuş”u, farklı bir bakış açısıyla, farklı karakterlerle sahnelediğini belirten Taberyan, güncel yorumunda öykünün kendisinden ziyade “yarattığı duygu ve izlenimleri” öne çıkarttığını söylüyor.

Levon Taberyan ilk koreografi deneyimini bundan 25 yıl önce, 1988’de bir başka “Anuş” projesiyle gerçekleştirmişti. O tarihten bu yana birçok farklı oyunda görev alan Taberyan, son olarak geçtiğimiz yıl Gomidas Platformu ile “İnçu-Neden” projesinin koreografisine imza attı.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT