Aynı Nehirde Bir Daha (Twice İnto The Stream) Meltem Işık

Tarihler: 02 Mart 2012 Cuma ~ 31 Mart 2012 Cumartesi

Yer: Galeri Nev

Adres: İstiklal Cad. Misir Apt.No:163 Kat: 4 D: 23 Beyoglu Istanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 15 25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 2, 2012 ~ Mar 31, 2012

MELTEM IŞIK İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ GALERİ NEV’DE AÇIYOR

“Aynı Nehirde Bir Daha” (Twice İnto The Stream) başlıklı serisi ile Meltem Işık’ın ilk kişisel sergisi İstanbul Galeri Nev’de 2 Mart 2012 tarihinde açılıyor.

Sanatçı fotoğraflarında kişinin bedeniyle ilişkisini, aynı anda hem gören hem görülen olma özelliği üzerinden araştırıyor. Sıradan olanı mercek altına aldığı işleri, insanın kendisini harici araçların yardımı olmaksızın bir bütün olarak görmesinin imkânsızlığı fikri etrafında şekilleniyor. Meltem Işık önce, kendimize bakarken çıplak gözle görebildiğimiz başsız vücuda dair, boyundan aşağısıyla sınırlı, kendi arkasını güçlükle içeren görüş alanını, modelin bedenine ait bir detay olarak belgeliyor. Sanatçı modeli bu detayın üzerine basıldığı kumaşa bakarken bir daha görüntülediğinde, parça ile bütün arasında bazen forma, bazen ise anlama dayalı daha dolaylı ilişkiler kurarak, görülene dair alternatif okuma olanakları ima ediyor. Bire bir boyutta izleyiciyle aynı mekâna getirdiği bedenler ile özel ve kamusal alanın sınırlarını da sorguladığı bu seriye dair Meltem Işık şöyle diyor: “Her modelin katılımı ve katkısıyla sürekli bir müzakere halinde gelişen süreçte işler nihayetinde fotoğraf olarak vücut bulsa da, özünde heykelle yakından ilişkili. Benim için bu işler yaşayan, hareket eden, değişen ve her açıdan bakıldığında farklı olanaklar sunan, üç boyutlu bedenlerin ve karakterlerin fotoğrafla belgelenmesi. Kendime çok yakın bulduğum bu insanları, bedenlerini ve kendilerine has özelliklerini gözlemlemek, bana hiçbir zaman bütününü göremediğim kendi bedenime bakışımı ve onunla ilişkimi yansıtma imkânı sunuyor.”

1977 yılında Ankara’da doğan Meltem Işık, New York’ta yaşıyor. 1998’de Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra, New York’ta Fashion Institute of Technology’de eğitimine devam etti. 2011 yılında Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Yakın zamanda Siemens Sanat’ın organize ettiği yarışmayla “Sınırlar Yörüngeler 09” (2011) sergisine katıldı.

Meltem Işık’ın sergisi 2 Mart – 31 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul Galeri Nev’de izlenebilir. Galeri Nev Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 arası açıktır.

info@galerinevistanbul.com
www.galerinevistanbul.com

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT