Banu Vargı Tümay - Cumhuriyet Dönemi Baskı Fotoğraf Koleksiyonu

Tarihler: 11 Temmuz 2012 Çarşamba ~ 14 Temmuz 2012 Cumartesi

Yer: Şirket-İ Hayriye Sanat Galerisi

Adres: Yenikadıköy Vapur İskelesi 2.Kat Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 405 27 78

Web: http://www.sirketihayriye.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 11, 2012 ~ Tem 14, 2012

Banu Vargı Tümay’a ait olan ve 1923-2010 dönemini kapsayan fotoğraflardan oluşan Cumhuriyet Dönemi Baskı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçkiler Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Daha önce ilk kez İstanbul Fotoğraf Müzesi’nin açılışında ‘Banu Vargı Tümay-Dünya Gözü Galerisi’nde, ardından Swissotel Büyük Efes Oteli’nde sergilenen koleksiyon, çoğunlukla yaşama bakış, doğa ve kültürel özellikler, insan manzaraları, kent, kır-köy yaşamı, tarihi çevre, sanayi, reklam çalışmaları gibi konuları ele alan fotoğraflardan oluşuyor. Küratörlüğünü Gültekin Çizgen’in üstlendiği sergi 35 sanatçının 50 fotoğrafına ev sahipliği yapıyor. Diğer bölümü İstanbul Fotoğraf Müzesi Araştırma Arşivi’nde yer alan fotoğraf sergisi 14 Temmuz tarihine kadar görülebilir.

Banu Vargı Tümay’ın Cumhuriyet Dönemi Baskı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçkiler Kadıköy İskelesi’nde bulunan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Tümay’a ait olan ve 1923-2010 yıllarına ait fotoğrafların bir araya getirilmesiyle oluşturulan seçki çoğunlukla yaşama bakış, doğa ve kültürel özellikler, insan manzaraları, kent, kır-köy yaşamı, tarihi çevre, sanayi, reklam çalışmaları gibi konuları ele alan fotoğraflardan oluşuyor .

Küratörlüğünü Gültekin Çizgen’in yaptığı sergide yer alan koleksiyonun temel yapısını Cumhuriyet döneminde ‘Sanatsal Söylem’ ve ‘Meslek Uygulamaları’ alanında faaliyet yürüten her kuşaktan geniş bir kitlenin ürünleri oluşturuyor. Koleksiyonda bugün hayatta olmayan fotoğraf sanatçılarının yanı sıra profesyonel olarak yaşamlarını sürdüren ve amatör çalışmalarını yürüten toplam 50 sanatçının eserleri bulunuyor.

Diğer bölümü İstanbul Fotoğraf Müzesi Araştırma Arşivi’nde yer alan ve Alpay Evin, Ara Güler, Ergin Minisker, Gültekin Çizgen, Günay Alok, Güneş Karabuda, Leon Keribar, Mustafa Türkyılmaz, Önder Küçükerman, Sami Güner, Reha Günay, Sıtkı Fırat ve daha pek çok değerli sanatçının fotoğraflarına ev sahipliği yapan sergi 14 Temmuz tarihine kadar Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde görülebilir.

http://www.sirketihayriye.com/

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT