Beş Asır Sonra Piri Reis Tersane-i Amire’de Sergisi

Tarihler: 24 Temmuz 2013 Çarşamba ~ 20 Ekim 2013 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 24, 2013 ~ Eki 20, 2013

Ünlü Türk denizcisi Piri Reis’in çizdiği haritalardan ilham alınarak seramik üzerine işlenerek resmedilen “Beş Asır Sonra Piri Reis Tersane-i Amire’de” sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergileniyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Piri Reis Haritaları’nın Seramik Üzerine Yapılmış Çeşitli Yorumları Ziyaretçileri Bekliyor.

Keşifler çağından günümüze ulaşan en ilginç ve gizemli eserlerden birisi; Piri Reis Haritası. Ali Rıza İşipek’in küratörlüğünde, çini sanatçısı Sevim Ersoy’un katkılarıyla düzenlenen “Beş Asır Sonra Piri Reis Tersane-i Amire’de” sergisi 20 Ekim 2013 tarihine kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde görülebilir.

Ünlü Türk denizcisi Piri Reis’in haritalarından ilham alınarak resmedilen “Beş Asır Sonra Piri Reis Tersane-i Amire’de” isimli sergi 7 Temmuz 2013 tarihinde Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyarete açıldı. Piri Reis haritalarının seramik üzerine uygulandığı çalışmaların bulunduğu sergi çini sanatının yanında tarihi bilgileri de içeriyor. Sergi, keşifler çağından kalan en ilginç ve gizemli haritalardan birisi olan Piri Reis haritasından izleri yeni yorumlarla günümüze taşıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’nin ev sahipliğini yaptığı Piri Reis sergisi sadece çini sanatını yorumlamakla kalmıyor görenleri tarihin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Piri Reis’in çizmiş olduğu haritalardan esinlenerek seramik üzerine uygulanan desenlerle adeta dünya yeniden keşfediliyor. Dünyanın içlerine ayrıntılara giriliyor. Rahmi M. Koç Müzesi bu gizemli dünyanın keşfine yolculuğa çıkmak isteyen herkesi ziyaretine bekliyor.

Pek çok sanatçıya ilham veren, dünya tarihi açısından çok değerli bir eser olarak görülen Piri Reis’in haritasının seramik tablolar üzerine resmedildiği “Beş Asır Sonra Piri Reis Tersane-i Amire’de” sergisi daha önce Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk uluslararası denizcilik tarihi kongresinde bilim kurulu ve organizasyon komitesi üyeliği de yapan ve çeşitli uluslararası müzecilik derneklerinin üyesi de olan Ali Rıza İşipek’in küratörlüğünde, çini sanatçısı Sevim Aksoy’un katkılarıyla hayata geçirilmiştir.

Rahmi M. Koç Müzesi’nin Tersane Binası Kayıkhane bölümünde açılan sergi 20 Ekim 2013 tarihine kadar açık kalacak ve müzenin açık olduğu gün ve saatlerde görülebilecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT