Biz, Clèves Prensesleri - Nous Princesses de Cleves

Tarihler: 20 Haziran 2013 Perşembe ~ 22 Haziran 2013 Cumartesi 20 Haziran Saat:19:00 ve 22 Haziran Saat:15:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: İndirimli müze giriş biletiyle izlenebilir.

Nereden Alınır: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2013 ~ Haz 22, 2013

Yaşlılar her şeye inanır, orta yaşlılar her şeyden kuşku duyar, gençler her şeyi bilir. The old believe everything, the middle-aged suspect everything, the young know everything.
Oscar Wilde

Pera Film’in bahar-yaz finali Gençlik Güzel Şey gençlik temasını keşfeden bir program. Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla sunduğumuz, anlatı ve belgesel türlerini içeren seçkide, erişkinliğe adım atmanın anlam, güzellik ve zorluklarını ve gençlerin yaşam, aşk ve değişimle nasıl baş ettiklerini konu alan filmlere yer veriliyor.

Biz, Clèves Prensesleri - Nous Princesses de Cleves

Yönetmen / Director: Régis Sauder
Oyuncular / Cast: Abou Achoumi, Laura Badrane, Morgane Badrane
Fransa / France, 69’, 2011, renkli / color
Fransızca, Türkçe altyazıyla / French with Turkish subtitles

Ah, büyük edebiyat yapıtlarının öğrencilere zorunlu okuma olarak kabul ettirildiği lise İngilizce dersleri. O bir başka çağın çarpıcı anlatım ve karakterleri ile dolu koca koca ciltlerin, her gencin eğitiminde hayati derecede önemli olduğu varsayılır, ama bu kitaplar bin bir kaygı içindeki gençlerin gündelik yaşamındaki gerçeklerlerle ne kadar bağlantılıdır? Yönetmen Régis Sauder, çağdaş gençlerin yaşamına yeni ve yaratıcı bir bakışla, 17. yüzyıl romanı Clèves Prensesi’nin ders olarak okutulduğu Marsilya’daki bir lise sınıfında öğrencilerin gerçek sesleri ve duyguları aracılığıyla, klasik edebiyat ile çağdaş gençlerin yaşamı arasında o tarifi zor bağlantıyı kurmaya çalışıyor. Kral II. Henri’nin 16. yüzyıl sarayında geçen bir aşk ve görev öyküsü olan bu klasik metin, Fransız okullarında onyıllarca okutulmuştur. Ama Sauder romanı yeni bir gözle yorumluyor, romanın öyküsü ile öğrencilerin –ağırlıklı olarak işçi ve göçmen ailelerden ve farklı kökenlerden gelen bir gençler topluluğu– yaşamlarını yan yana getiriyor. Öğrenciler, bakalorya sınavları için stresli hazırlığa başlarken, kitaptan seçilmiş pasajlar okuyorlar ve içtenlikle kendi umut ve hayallerinden, aşk ve gönül yaralarından, aile ve arkadaşlarından ve günümüz Fransız toplumunda kendi yerlerinden söz ediyorlar.

www.peramuzesi.org.tr

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT