Boogie Balagan

Tarihler: 21 Haziran 2013 Cuma ~ 21 Haziran 2013 Cuma 21:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Üçretsiz

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://http://ifturquie.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2013 ~ Haz 21, 2013

Fransiz Kültür Merkezi, Müzik Bayrami’ni Boogie Balagan Açik Hava Konseriyle Kutluyor !

Boogie Balagan : Barışın Donkey Shottes’ları

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, 21 Haziran Müzik Bayramı’nı Fransa’dan Azri (gitar-vokal) ve Gabri’nin (vokal-gitar) oluşturduğu Boogie Balagan ikilisi eşliğinde kutluyor. İkili, 21 Haziran Müzik Bayramı vesilesiyle, İstanbul Fransız Kültür Merkezi bahçesindeki ücretsiz hava konserinde dinleyicileriyle buluşacak.

Ortadoğu müziklerini Rock n’Roll ile harmanlayan, İngilizce, Fransızca, Arapça, Yunanca ve İbranice barış mesajları içeren şarkılarını “Filisrail” adlı hayali bir ülke için söyleyen Boogie Balagan, yolları Fransa’da kesişen Gabri ve Azri ikilisi tarafından 2002 yılında tarafından kuruldu. Barış mesajları ve eğlenceli müzikleriyle Boogie Balagan müziğin evrensel ruhuna uygun gerçek bir bayram havasını Fransız Kültür Merkezi bahçesinde estirecek.

“Sesli Babil Kulesi olarak kurulan ve kendini Filisrailli olarak tanımlayan Boogie Balagan ikilisi, oryantal tadında vahşi rock müziği esprili bir biçimde yansıtmayı başarıyor. Sık tekrarlanan blues tınıları ile farklı diller zihin geliştirici bir atmosferde yankılanıyor, sanki Quentin Tarantino’nun yeniden ziyaret etmekten çekinmeyeceği bir Akdeniz çarşısındaymış gibi İngilizce, İbranice, Arapça, Fransızca, İspanyolca ve Rumca dilleri birbiri içine geçiyor. Müzikal bir ütopyanın da ötesindeki bu neşeli ortam sınırların olmadığı yepyeni bir coğrafyada ümit vaat ediyor.” Mondomix

Müzik Bayramı :
İlk kez 1982 yılında Fransa Kültür Bakanlığı tarafından oluşturulan Müzik Bayramı 30 yıldan bu yana Fransa’nın tüm kentlerinde, halkın geniş katılımıyla bir şenlik havasında kutlanıyor. Tüm Fransa’da, her yıl 21 Haziran’da, açık havada, farklı birçok mekanlarda, cazdan dünya müziğine, pop’tan rock ve altrenatif müziğe kadar her tür müzik alanından ünlü ünsüz sanatçı ve grupların sahne aldığı bu bayram akşamı artık dünyanın birçok ülkesinde de kutlanmakta.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT