Burak Delier - Sen Rolünü Oyna, Senaryo Arkadan Gelir

Tarihler: 12 Eylül 2013 Perşembe ~ 26 Ekim 2013 Cumartesi

Yer: Co Pilot Galeri

Adres: Sıraselviler Cad. 85/A Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2013 ~ Eki 26, 2013

PİLOT, 12 Eylül- 26 Ekim tarihleri arasında Burak Delier’in “Sen rolünü oyna, senaryo arkadan gelir” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Son dönem çalışmalarında kapitalizm ve güncel sanat pratikleri arasındaki ilişkiyi görünür kılmakla ilgilenen Delier, gerilla taktikleri ve gündelik yaşamdan ödünç aldığı stratejilerle absürd kesişmeler yaratarak, sisteme müdahale etmeyi amaçlıyor. Kendini ve sanatı sorunsallaştıran bir yaklaşımla araştırmalarını sürdüren sanatçı, halihazirdaki üretim ve güç ilişkilerinin ötesinde, hayatı daraltan baskın yaşama kültürünün karşısına konabilecek nefes alma alanları yaratmaya çalışıyor.

Delier, video, heykel, yerleştirmelerden oluşturduğu sergisinde, günümüz sanatı ve ekonomisini ele alırken bu iki alanın iç içe geçtiği durumları, kaçış için geliştirilen stratejileri ve teslimiyet anlarımızı da görünür kılmaya ve tartışmaya davet ediyor.

Esnek çalışma koşulları ve neo-liberalizmin topluma dayattığı yaşam tarzının, insanın kendisi, emeği ve çevresi ile kurduğu ilişkiyi nasıl şekillendirdiği üzerine düşünen çalışması “Kriz ve Kontrol” serginin ana gövdesini oluşturuyor. Kariyerizm, gelecek kaygısı, iş dünyası içindeki ilişkilerin acımasızlığı, başarı odaklılık, rekabet gibi kavramlar, her biri alanının uzmanı olan gerçek kişilerce “performe” ediliyor, dile dökülüyor. Delier, iş dünyası insanlarından, iş kıyafetleriyle, bir plaza ofisinde yoga yapmalarını istiyor. Kişisel olanın kurumsal bir alana zaten taşındığı bir ortamda, ikinci bir içsel-kurumsal çatışmayı fiziksel bir meydan okumayla mecbur kılarak, hakikate yaklaştırıyor ve bir kriz anının yaygınlığını göstermeye çalışıyor. Video, neo-liberal ekonominin bir divana uzanıp, sıkıntılarını dışarı döktüğü bir seansa dönüşüyor. Terapilere özgü mahremiyeti, anlatma zorluğunu ve şiddetini içinde taşıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT