Celal Özcan Suluboya Resim Sergisi

Tarihler: 15 Mart 2014 Cumartesi ~ 27 Mart 2014 Perşembe

Yer: Hobi Sanat Merkezi

Adres: Mustafa Kaya Sokak Kopa Apt. No:2/A Göztepe Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 565 35 72

Faks: 0216 565 35 47

Web: http://http://www.venussanatgalerisi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 15, 2014 ~ Mar 27, 2014

Celal Özcan’ın Suluboya Resim Sergisi Hobi Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

15 Mart'da açılacak sergi, 27 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Celal Özcan
Edebiyat Fakültesi mezunu.Yurdun çeşitli ortaöğretim kurumlarında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. 2004 yılında emekli oldu.
Edebiyat üretimi özelliğinde yayımlanmış 17 kitabı var. Edebiyat dünyasında öykücü kimliğiyle tanınır.(Kaynak: Behçet Necatigil sözlükleri, Şükran Kurdakul ve Atilla Özkırımlı sözlükleri ve pek çok yazarlar sözlüğü ve ansiklopediler.)
RESİM’le çocukluğundan beri yoğun ilgi içinde oldu. Ortaokul ikinci sınıftayken, İstanbul ili çocukları arasında yapılan resim yarışmasında derece aldı. Ürettiği resim Japonya’da düzenlenen uluslararası çocuk resimleri yarışmasına gönderildi. Orada mansiyon aldı. Bu ödül Celal Özcan’ı resim çalışmaya daha da teşvikçi oldu. Ortaöğretim, yükseköğretim ve mesleksel çalışmalar… bu aşamalarda daha çok edebi yapıtlar üretme yönünde emek harcadı. Öykü dalında üç ödül aldı. Ama bu arada yaşadığı İstanbul’da düzenlenen hemen tüm resim sergilerini gezip izleme heyecanlarını yaşamayı aralıksız sürdürdü.
1984’te Avusturya Lisesi’yle Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak anlaşıp ilgili kolejde 20 öğretim yılı devam eden süreçte, özellikle aynı okuldaki sanat faaliyetlerini ilgiyle izledi, yetileri ve de iç dürtüleri etkisinde resim yapmada da yoğunlaştı. (1960’lardan itibaren edebiyat dergilerinde şiirler, öyküler yayımlarken aynı yapıtların yanında çini mürekkeple ürettiği desenleri, gravürleri de yayımlamaktaydı.)
SULUBOYA tutkusu ön plandadır. İlk resim sergisini, Avusturyalı tanınmış ressamların da hemen her yıl resim sergisi açtıkları Avusturya Lisesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi.(1987) Bu tarihi izleyen yıllar sürecinde bugün içinde bulunduğumuz 2014 yılına dek toplam 27 sergi yaptı. ( İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu, Abant Büyük Otel, Avusturya (İnsburg-LANDECK)… Bu sergilerin 14’ü karma,13’ü kişisel sergi idi. Tematik olarak çok duyarlı olduğu yerel renklere (eski tarihsel mekân ve yapılara, doğaya, İstanbul pitoresk zenginliğine, özellikle de
Avusturya Lisesi’nin bulunduğu mekânsal dünyanın ve elbette büyük İstanbul’un çok önemli abidesi olan GALATA KULESİ’ni işleyen resimlerine ve anlamsal portre duyarlılıklarına yer verdi.
Suluboyanın 'SU' akışkanlığının desenle ve renklerle bir tür dans ediş büyüsüne tutkunluğu, kendisinin -bazı yağlıboya çalışmalar da yapmasına karşın- suluboyada yoğunlaşmasında etken oldu.(Bu arada, 1999-2004 yılları arasında Göztepe-Çemenzar’da bir atölye açmış, orada gerek kişisel çalışmalarını sürdürmüş gerekse resim meraklısı genç ruhlu üretken dostlara çalışmalarında kılavuzluk etmiştir.)
Celal Özcan bu kişisel suluboya serginde, 60 dolayında resmiyle yukarıda belirtilen temalar kapsamındaki yeni üretimlerini sunmaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT