Cemal Soykök - Masalların İç Yüzü Resim Sergisi

Tarihler: 11 Şubat 2014 Salı ~ 08 Mayıs 2014 Perşembe

Yer: Gergedan Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2014 ~ May 8, 2014

Gergedan Sanat Galerisi’nin önemli hedeflerinden biri genç kuşak sanatçıları desteklemek ve güçlendirmek. Bu kapsamda Gergedan Sanat Galerisi’nde 11 Şubat—08 Mart 2014 tarihleri arasında, ressam Cemal Soykök’ün “Masalların İç Yüzü” adlı resim sergisi, sanat severlerin beğenisine sunulacaktır.

Cemal Soykök, Gazi Üniversitesi resim bölümünden mezun olduktan sonra on yılı aşkın bir süre çalışmalarına St.Petersburg ve İstanbul’da devam etmiş ve hali hazırda Ankara da ki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçının,” Masalların İç Yüzü” adlı sergisine dair kaleme aldıkları;
“Ezbere öğrendiğim ve her zaman işe yarar görünen fikirlerin beni hep aynı yere atmasından anladım ki; bunlarla gerçekten ilgilenmek, ne olduklarını, neden güçlü olduklarını yada öyle göründüklerini, benimle aynı tarafta olup olmadıklarını yada ne tarafta olduklarını anlamam gerekiyor.

Onları kökten reddetip bir kenara atmak ta işe yaramadı. Çünkü buda bu kurnaz yöntemlerin en güçlülerinden biri. Akıllıca sandığım bu bir çok kurnazca, mistik ve ezbere yolu netleştirmem ve kavramam gerekiyor ve yavaş ve zor bir yöntem olsada, yapmanın, akışkan, gösterişli, sezgisel ve elle tutulur ve tabiki eğlenceli özellikleri her zaman olmasada gerçekten işe yarıyor.

Böylelikle günlük hayatta, delilik, gevşeklik, ukalalık, zayıflık, çıkarcılık, ahlaksızlık, cinsiyetsizlik, çocuksuluk, karışık kafalılık, taklitçilik, anlamsızlık, gariplik, güvensizlik, açıklık vb. gibi görünen ve pek hoş karşılanmayan herşeyi uygulamak…”

Gergedan Sanat Galerisinde 11 Şubat— 08 Mart 2014 tarihleri arasında, Cemal Soykök’ün “Masalların İç Yüzü” adlı resim sergisi izlenebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT