Cevher ve Zanaat: Kapalı Çarşı Ustalarının İzinde Sergisi Açıldı

Tarihler: 16 Şubat 2017 Perşembe ~ 30 Nisan 2017 Pazar

Yer: Rezan Has Müzesi

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Şub 16, 2017 ~ Nis 30, 2017

Kapalıçarşı’nın köklü kuyumculuk geleneğinin öyküsü,16 Şubat – 30 Nisan 2017 tarihleri arasında Rezan Has Müzesi’nde sergilenecek. Yaklaşık 550 yıldır süregelen bir geleneği yaşatan ve UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ envanteri kriterlerini karşılayan ustaların hikâyeleri ve onlarla özdeşleşen eserleri, Rezan Has Müzesi’nin kendine has atmosferinde hayat bulacak.

İstanbul’un yaşayan en önemli finansal ayaklarından Kapalıçarşı kuyumculuğunun perde arkası Rezan Has Müzesi’nde ziyarete açılıyor. Bir devrin toplumsal, ekonomik ve kültürel ahvalinin izini; Kapalıçarşı’nın en önemli unsurlarından kuyumculuk zanaatını Osmanlı’dan günümüze, yaklaşık 550 yıldır geleneksel yöntemlerle yaşatan ustaların hikâyeleri üzerinden süren sergi, 16 Şubat’tan itibaren Rezan Has Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. Sanatseverler “Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Kuyumculuğunun İzinde” sergisi ile cevherin en yalın halden mücevherin en göz alıcı haline bürünmesinin yolculuğuna tanıklık edecek. 

İstanbul’un bir başka önemli kültürel miras merkezi Kadir Has Üniversitesi içinde yer alan Rezan Has Müzesi’nde ziyaretçisiyle buluşacak olan ve TÜBİTAK destekli bilimsel bir projenin bulgularından beslenen Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde, Kapalıçarşı’nın kapsamlı bir restorasyondan geçtiği şu günlerde sadekârlık, mıhlayıcılık, cilacılık, kalemkârlık, minecilik gibi geleneksel üretim kollarına da ışık tutuyor. 

Usta ve çırak ellerin cevhere kendi karakterlerini yansıtan dokunuşları, tecrübe ve yaşanmışlığın neredeyse dile gelmiş hali olan mücevherin biricikliği ve paha biçilemezliği; bir geleneğin sürdürülebilirliği ve usta-çırak ilişkisi ekseninde öyküleştiriliyor. 

Bizans’tan bu yana hemen hemen aynı mekânlarda sürdürülen kuyumculuk geleneğinin izdüşümünün yansıdığı sergide, İstanbul kuyumculuğunun yaşayan son nesil ustalarının benzersiz örneklerine yakından şahitlik edilebilecek. Hraç Arslanyan, Hagop Erol Bahadıroğlu - Aret Çakıcı, Sevan Bıçakçı, Kürşat Bilmiş, Partam Derderyan, Manuk Durmazgüler, Berç Melikyan, Berç Kazancı, Haçik Kelleci, Avedis Kendir, Agop Kuyumcuoğlu, Arman Suciyan, Surmak Susmak, Rafi – LevonŞadiyan, Nerses Yağar, Kader Yıldız, Sebuh Yılmaz, Hrant – Şant Zorbaş ustaların ellerinden çıkan nadide ve seyrine doyulmaz eserler, 16 Şubat’tan itibaren Rezan Has Müzesi’nde. 

Özel yuzukler yaptircam
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT