Ergin Çavuşoğlu - Adaptasyon-Sinefikasyon

Tarihler: 01 Mart 2014 Cumartesi ~ 05 Nisan 2014 Cumartesi

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2014 ~ Nis 5, 2014

Ergin Çavuşoğlu’nun Adaptasyon – Sinefikasyon sergisi, sanatçının klasik ve güncel resimle geçmişteki meşguliyetini mercek altına alıyor ve erken dönem resimlerini sanatçının daha iyi bilinen film enstalasyonlarıyla yan yana koyuyor. Çavuşoğlu böylelikle eski eserlerini yeni bir bağlamda sergileyerek sanatçı pratiğinde tekrarlayan meşguliyetlerini yeni bir bağlam içinde sunuyor.

Serginin başlığını da oluşturan ve serginin geniş kapsamlı konsepti ise doğrudan, (Thomas Lahusen’in tanımıyla) ‘bugüne kadar dünyada görülmüş en büyük film dağıtımı, gösterim ve izlenme planı olan Sovyet “sinefikasyon” projesi’ne dayanır. Çavuşoğlu güncel sanatlar alanındaki mevcut küresel ‘sinefikasyon’ sistemini yorumlamak için bu çerçeveyi ödünç alıyor.

Mimari açıdan ikiye bölünmüş olan galeri mekanının direkt sokağa açılan tarafında serginin Adaptasyon kısmı yer alır ve ağırlıklı olarak An (1998) serisindeki bir dizi resmi de içeren 1990lardaki resimlerden oluşur. Hemen yanındaki karartılmış mekânda yer alan Sinefikasyon ise film gösterimi şeklinde sergilenir. Sıra sıra sinema koltuklarının yer aldığı sinema salonu benzeri mekânda Çavuşoğlu Ve Uyandım (2012) gibi yakın zamandaki video eserlerin yanı sıra Mankenlerin Dirilişi (2014) gibi birkaç yeni eserini de sergiler. Resimlerinin yanı sıra Çavuşoğlu ayrıca çeşitli küçük ölçekteki hazır ve ‘doğa üretimi’ heykelini de sergiye dâhil ediyor. Çavuşoğlu işlerinin edebi bir metinin bölümleri gibi okunmasını amaçlıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT