Ertuğrul Ateş - Kafdağı

Tarihler: 03 Mayıs 2012 Perşembe ~ 31 Mayıs 2012 Perşembe

Yer: Mabeyn Gallery

Adres: Başmabeynci Köşkü Nüzhetiye Cad. No:63 Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 261 60 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2012 ~ May 31, 2012

Mabeyn Gallery 2011 Ekim başında açılışından bu yana geçen kısa sürede sanatseverleri çağdaş sanatta farklı yaklaşımlarla buluşturdu. Beşiktaş'ta tarihi bir köşkte hizmet veren Mabeyn Gallery 3 - 31 Mayıs tarihlerinde Ertuğrul Ateş'in "Kafdağı" adlı sergisi ile adından söz ettirecek.

Ertuğrul Ateş resimlerinde her zaman kuşlar ve uçmak konusuna yer vermiştir. Bu kez Zümrüdü Anka efsanesinden yola çıkarak, insanın özgürlük ve var olma sorularına cevap arayan sanatçı, kuşları ile izleyicilerine bu efsanenin gizemli cevaplarını arıyor.

21 tuval çalışmasının yanı sıra kürelerine de yer verilecek sergide, kuşlarla birlikte uzun bir serüvene çıkacak izleyiciler kimi zaman aynalarda kendilerini bulacak, kimi zaman efsanedeki yorgun kuşlar gibi insanın var olma çabalarını düşünecekler. Ateş "Küreler" için "Kürelerin üzerlerindeki imgeler kendilerini hemen belli etmiyorlar. Onları deneyimliye bilmeniz için etraflarında dolaşmanız, hatta dokunmanız, küreyi çevirmeniz gerekiyor. Tıpkı içinde yaşadığımız varoluş gerçeği gibi, hiçbir zaman bütünü göremiyorsunuz..." diyor.

İlk sergisini 1980 yılında İstanbul'da açan Ertuğrul Ateş, 87 yılında Amerika'ya yerleşmiştir. Başta Amerika'nın birçok şehri olmak üzere, Barselona, Kopenhag ve Pekin gibi şehirlerde de sergiler açmıştır. Ateş, çalışmalarını ve yaşamını şu anda İstanbul'da sürdürmektedir.

www.mabeyngallery.com

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT