Esat Tekand - Otobiyografik Karalamalar 2

Tarihler: 07 Mayıs 2013 Salı ~ 08 Haziran 2013 Cumartesi

Yer: 44A Sanat Galerisi

Adres: Ahmet Fetgari Sok. 44/A Tesvikiye 34365 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 33 80 - 0533 421 35 44

Faks: 0212 233 33 79

Web: http://http://www.44a.com.tr

E Posta: info@44a.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2013 ~ Haz 8, 2013

Otobiyografik Karalamalar 2, Renklerin Dengeli Hakimiyetini Kutsuyor.

Esat Tekand’ın devam niteliğindeki serisi Otobiyografik Karalamalar 2, izleyiciyi, renklerin, boyayla oluşturulan dokuların, yüzeyin ve derinliğin ilişkisini keşfetmeye ve algılarını zenginleştirmeye davet ediyor. Tuval üzerine yağlı boya resimlerden oluşan sergi, 44A Galeri’de 7 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında görülebilir.

Otobiyografik Karalamalar 2, Esat Tekand’ın, resim yapma eylemini, kavramsal kaygı ve yönlendirmelerden arınarak en basit haliyle, içgüdüsel olan eyleme indirgediği ve kendini özgürleştirirken kurduğu iç disiplinle yakaladığı bestelerin devam serisi.

Bir önceki seride olduğu gibi burada da renklerin birbirine meydan okuduğu ama hiçbirinin diğerinden güçlü olmadığı bir denge hakim. Adeta bütün bildiklerini unutarak tuvalin karşısına geçip, yüzey, derinlik, renk gibi en temel öğelerle, resim yaparak, retorikten arınıp sade ve sadece kendi dilini konuşuyor.

Tekand, çocuksu boyama refleksini, yerleştirdiği rakamlar, şekiller, harfler, bir takım hesaplamalar ve aşırı müdahaleyle kırarak kendi bilinç düzeyine taşıyor. Yükseltilerde, katmanlarda gizlenen renk artıkları, kendiliğinden oluşan ya da bilinçli oldurulan dalgalar, sanatçının her fırça darbesiyle sürdürdüğü arayışların formüllerini ortaya çıkarıyor.

Esere farklı perspektiflerden bakma gereksinimi duyurarak eserin karşısında, çaprazında, uzağında ve yakınında çok farklı algılama biçimlerini uyaran bu resimler, Edip Cansever’in ‘Masa da Masaymış Ha’ şiirini anımsatıyor. ‘Ressam yaşama sevinci koydu içine, resme anahtarlarını koydu’. Renklerin, pazarlama kodlarının dışında yüzyıllardır insanlığa duyumsattığı hisleri, karamsarlığı, sevinci, karmaşayı görünce siz de ‘Resim de resimmiş ha’ diyeceksiniz.

Güncel sanat masallarını bir yana bırakıp damıtılmış bir sanat hazzı yaşamak istiyorsanız, bu resimler size kendi var oluşları dışında bir hikaye uydurmuyor. Bu yüzden gerçekten eserle başbaşa kalıp, algınızın ulaştığı sınırları ve gezindiği anlamları keşfetmek istiyorsanız, Otobiyografik Karalamalar 2, 7 Mayıs-8 Haziran…. Tarihleri arasında Galeri 44A’da.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT