FİGEB Kısa Film Konferansı

Tarihler: 28 Mayıs 2012 Pazartesi ~ 28 Mayıs 2012 Pazartesi

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 2/8 Eyüp İstanbul Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2012 ~ May 28, 2012

Senarist, Prof. Feride Çiçekoğlu, Yönetmen Hasan Tolga Pulat, Senarist Emre Kavuk, Yönetmen Haluk Ünal, Sinema Eleştirmeni Serdar Akbıyık, Yalan Dünya Dizisi Ekibi, 80’ler Dizisinden Şoray Uzun, Birol Güven, Sinema Eleştirmeni Ömür Gedik Katılıyor…

Tarihi dokusu ve içinde barındırdığı kültürel mirası ile İstanbul’un en nadide ilçelerinden biri olan Eyüp, Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle, tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu önderliğinde Eyüp’ü birçok önemli “ilk”le tanıştıran Eyüp Belediyesi, Türk Sinema sektörüne destek olacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdi: FİGEB (Eyüp Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu)…

Bütçesi İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan sağlanan FİGEB Projesi, Eyüp Belediyesi, Eyüp Kaymakamlığı ve Plato Meslek Yüksekokulu’nun ortak çalışmalarıyla yürütülüyor… Projede yeralan sinema gönüllüsü gençler, Plato Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri tarafından toplam 270 saatlik bir eğitime tabi tutuldu. “Kentsel Mekanı Okuma ve Anlama”, “Kısa Film Yapımı”, “Film Yapım Teknikleri”, “Film Kurgusu”, “Film Prodüksiyon, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”, “Bütçe ve Finansman” ile “Uluslararası Festivaller ve Fonlar” gibi dersler alan gençler, Eyüp Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettikleri mekanda çalıştılar.

Önce teorik sonra kendileri için özel olarak alınan kamera, ışık vb. techizatlarla Eyüp ve çevresinde çekimler gerçekleştiren öğrenciler, kendi yazdıkları senaryoları hayata geçirdiler ve birbirinden ilginç kısa film ve belgesele imza attılar. Çekimlerin ardından kurgu yönetmenleri ile montaj yapan ve filmlerine son halini veren öğrenciler, birer sinema çalışanı adayı olarak projeyi başarıyla tamamladılar.

FİGEB’e katılarak sinemaya adım atan gençlere sertifikaları Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle verilecek… Aynı zamanda FİGEB ‘e katılan yaratıcı gençlerin eserleri de bu etkinliklerle görücüye çıkmış olacak…

İlk etkinlik 28 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleştirilecek… FİGEB Konferansı’na yönetmenler, yapımcılar, senaristler, sinema eleştirmenleri konuşmacı olarak katılırken, projeye devam eden gençler de eğitim sürecinde yaşadıklarını anlatacak.

FİGEB Kısa Film Konferansı ve Festivali’nin sunuculuğunu deneyimli televizyoncu, Bilgi Üniversitesi İletişim Direktörü Özlem Gürses üstlenecek…

28 Mayıs Pazartesi günü 10:00-18:00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yapılacak Konferansa, Uçurtmayı Vurmasınlar filminin senaristi, Profesör Doktor Feride Çiçekoğlu, Yönetmen Haluk Ünal, Sinema Eleştirmeni Serdar Akbıyık, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde geçen yıl 4 ödül birden kazanan Güzel Günler Göreceğiz filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat, senaristi Emre Kavuk, Plato Meslek Yüksek Okulu’nun ödüllü öğrencileri, FİGEB öğrencileri ve Eyüplü gençler katılacak. 31 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde yapılacak FİGEB Kısa Film Festivali’ne ise Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Yalan Dünya Dizisi oyuncuları, 80’ler Dizisi Yapımcı ve Yönetmeni Birol Güven, dizinin başrol oyuncusu Şoray Uzun, Yönetmen Hasan Tolga Pulat, Senarist Emre Kavuk, Sinema Eleştirmeni, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ömür Gedik, FİGEB öğrencileri ve Eyüplü gençler katılacak.

FİGES Kisa Film Konferansi (28 Mayıs 2012 Pazartesi)
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü (E1 301 Konferans Salonu) 10:00/18:00
PROGRAM:

09.30-10.00: Kayıt
10.00- 10.45: Açılış Konuşmaları
10.45- 11.00: Çay- Kahve Arası
11.00-11:45: Sinemaya Gönül Veren Gençler
11:45-12.00: Çay Kahve Arası
12.00-12:45: Genç Yönetmenler: Türkiye’de Kısa Film Çekim- Dağıtım Süreçleri
12:45-13:15: Kokteyl
13:15-14:00:Konuşmacılar: “Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film, En İyi Kurgu, En İyi Senaryo ve Yardımcı Kadın Oyuncu” ödüllerini alan “Güzel Günler Göreceğiz “ filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat ve filmin senaristi Emre Kavuk . (Türkiye’de Kısa Film)
14.00-14.45: Konuşmacı: “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminin senaristi Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu (Türkiye'de Kısa Film)
14.45-15.00: Çay- Kahve Arası
15.00- 15.45:Konuşmacı: Yönetmen Haluk Ünal (Toplumsal Değişim Sürecimizde Sinema ve Kısa Film) 15.45- 16.00: Çay Kahve arası 16.00- 16.45: 3. Konuşmacı: Sinema Eleştirmeni Serdar Akbıyık (Türk Sinema Endüstrisinde Çarpıkların Göstergesi Kısa Film)
16.45- 17.00: Çay Kahve Arası
17.00-18.00: FİGEB Öğrencilerine sertifikalarının sunulması

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT