Funda Alkan - Esra Carus - Gül Ilgaz - Ceylan Öztürk - Daire 1

Tarihler: 02 Mayıs 2012 Çarşamba ~ 19 Mayıs 2012 Cumartesi

Yer: Daire Sanat

Adres: Boğazkesen Cad. No:65D Tophane Beyoğlu 34255 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 52 59

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2012 ~ May 19, 2012

Daire sanatçılarından Funda Alkan, Esra Carus, Gül Ilgaz ve Ceylan Öztürk’ün katılımlarıyla gerçekleşecek olan “daire # 1” isimli grup sergisi 2-19 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

İki genç ve iki orta kuşak kadın sanatçının farklı malzeme ve teknikler kullanarak oluşturdukları çalışmalar, kadın/kadın olma durumu, sosyal ve politik konular çevresinde şekillenmekte; ayrıca hem konu hem de malzeme ve sunuş bakımından geniş bir zaman diliminin sanatsal yansımalarını içermektedir.

Sergide Yer Alan Sanatçılar Hakkında;

Funda Alkan, çalışmalarında genellikle geometrik formlardan, şematik renk düzenlemelerinden yararlanarak figürlerini kendine özgü bir yaklaşımla yeniden kurgulamaktadır. Sergide yer alan “Ginger Rogers” isimli çalışması –sanatçının sıklıkla kullandığı tuval üzerine yün işleme tekniği ile yapılmıştır ve her ikisi de batılı kadın imgesinin geleneksel yöntemler ile yeniden yorumlanmış halleridir.

Sosyal, politik konuları kendi kişisel ve ruhsal süreçleriyle yeniden yorumlayan Esra Carus’un kağıt kesme yöntemini kullanarak oluşturduğu çalışmalarında ise, üst üste yerleştirerek meydana getirdiği çok sayıda katman izleyende derinlik algısını tetikleyerek üç boyutluluk izlenimi yaratmaktadır. Sergide yer alan “Dürrü Şehvar Sultan’ın Portresi” ve “Kayıttayız”, sanatçının bu teknik ile oluşturduğu çalışmaların en iyi örneklerindendir.

50. Venedik Bienali'nde Türkiye’yi temsil eden ve 1990'lı yılların başından bu yana İstanbul güncel sanat ortamının yanı sıra Berlin, Hamburg ve Londra gibi sanat metropollerinde katıldığı sergilerle de adından söz ettiren Gül Ilgaz, sergide “Giderayak” isimli fotoğraf çalışması ile yer almaktadır. Sanatçı, Türk kavramsal sanatının önde gelen orta kuşak kadın temsilcilerindendir.

Ceylan Öztürk’ün geçen yıl Daire’de gerçekleşen son kişisel sergisinde, sözcüklerin zihnimizde oluşturdukları anlamlar farklı tipografik düzenlemler ile şekillenerek üç boyutlu bir görsellik kazanmıştı. “daire # 1” sergisinde yer alan “Gitme” isimli çalışması ise, "İçgüdüsel tahakküme, anaç olma hallerine, sahip olmaya, çalışma içgüdüsüne, kadın olmanın bir haline bakış. Ne olduğuna ve neyin olmaması gerektiğine bir hatırlatma."

“daire # 1”, 2-19 Mayıs tarihlerinde, Salı-Cumartesi 11.00-19.00 saatleri arasında Daire’de görülebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT