Gilbert Garcin – Bay G

Tarihler: 10 Mayıs 2012 Perşembe ~ 30 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Elipsis Galeri

Adres: Tomtom Mah. Boğazkesen Cad. No:45 Kat:3 Tophane, Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2012 ~ Haz 30, 2012

Gilbert Garcin hayatının büyük bir kısmını Fransa’nın Marsilya şehrinde lamba fabrikasını yöneterek geçirdi. 65 yaşındayken Arles’da Pascal Dolemiux yönetiminde aldığı fotoğraf atölyesini takiben fabrikasını kapattı ve fotoğrafçı olmaya karar verdi. Şimdi, 83 yaşında, halen aynı şevk ve tutkuyla işlerini üretmeye devam ediyor.

Garcin’in mizah yüklü ve sürreal siyah & beyaz fotoğraflarında gerçeklikle kurgu arasında ince bir çizgi vardır. Kurguladığı sahnelerde kum, taş, çamur ve ip gibi gerçek objeler kullanarak gerçek gölgeler yaratır. Objelerin ölçekleriyle oynayarak yarattığı göz yanılsamaları gerçekliğin yerini alır. Aynen bir çerçeve içinde çerçeve, fotoğraf içinde fotoğraf gibi. Kendi bedenini de fotoğraflarında sahneleyen Garcin kendi yorum ve düşüncelerini de bu sayede izleyiciyle paylaşır.

“Hikaye anlatmaya bayılıyorum. Benimkisi bir nevi insanları kandıran illüzyonistin aldığı zevk” diyerek bizi zaman, yalnızlık, boşluk ve varoluş gibi felsefik ikilemleri sorgulamaya davet ediyor. Kendisi bunu ufak da olsa mizahla yapıyor ve devam eder “ Mizahı yüzeye yerleştirmeye çalışıyorum. Fotoğraflarımda yapmaya çalıştığım egzersiz aslında kolayca kibirli veya aşırı ciddi gözükebilir. Oysa ön planda mizaha yer vermek önemli çünkü bu sayede izleyici süjeyle bir diyaloğa girebiliyor. Benim için mizah asıl amaç değil elbette ama iyi ki işlerimde yer alıyor.“ Bir anlamda Garcin, işlerinde mizahın absürdleştiği noktalarda Magritte ve Rousseau’nun sürrealist karakteristiklerinden etkileniyor.

Gilbert Garcin 1929 yılında Fransa’nın Le Ciotat sehrinde doğdu, ve şu anda Marseille’de yaşayıp çalışıyor. Marseille’deki lamba yapma işini bıraktığında, 65 yaşında fotoğrafçılığa başladı. Pascal Dolemieux’un yönetiminde aldığı bir haftalık kurs, fotoğrafçılık kariyerinin başlangıcı oldu. 18 yıla ulaşan ve hala devam eden kariyeri boyunca çalışmaları, Fransa, İsviçre, Hollanda, Almanya, Kanada, İspanya, Rusya, Polonya, İngiltere, Belçika, Küba, Brezilya, Amerika ve Slovakya da dahil olmak üzere çeşitli sergilerde yer aldı. Kişisel sergilerinden bazıları; Londra’daki Hoopers Galeri, Paris’de Filles du Calvaire, Brezilya San Paulo’da Museu Brasileiro da Escultura ve Australya Fotoğraf Merkezi. Garcin’in eserleri ulusal ve uluslararası birçok özel ve genel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT