Güncel Sanatın En Önemli İsimlerinden Anish Kapoor, Eylül’de Türkiye'de!

Tarihler: 10 Eylül 2013 Salı ~ 02 Şubat 2014 Pazar Salı, Perşembe, Cumartesi, Pazar: 10.00-18.00 Çarşamba, Cuma: 10.00-20.00 Pazartesi günleri kapalıdır.

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Müze Giriş Ücretleri Tam Bilet : 15 TL Grup Bileti (en az 10 kişi) : 12 TL İndirimli Bilet : 8 TL (öğrenciler, öğretmenler) Çarşamba günleri ücretsizdir.

Nereden Alınır: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2013 ~ Şub 2, 2014

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Akbank tüm dünyanın merakla takip ettiği ünlü İngiliz kavramsal sanatçı Anish Kapoor’un eserlerini Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. Akbank’ın 65. yılı kapsamında sponsor olduğu sergide, Anish Kapoor’un eserleri, S. Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenecek. 1990 yılında Venedik Bienali’nde İngiltere'yi temsil eden, 1991 yılında Turner Ödülü’ne layık görülen ve 2012 Olimpiyat Oyunları kapsamında Londra’nın kamuya açık en büyük heykeline imza atan Anish Kapoor’un şaşırtıcı eserleri, Eylül ayından itibaren İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Kapoor’un Türkiye’deki ilk kapsamlı kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanan SSM daha önce hiç sergilenmeyen heykelleri sanatseverlerin beğenisine sunacak. Sergide, dünyada soyut heykel sanatına yeniden anlam kazandıran başlıca sanatçı olarak tanınan Kapoor’un heykel ile mimariyi, mühendislik ve teknolojiyi buluşturduğu tonlarca ağırlıktaki eserleri yer alacak. Güncel sanatın nabzını tutmaya hazırlanan SSM, sergi kapsamında, güncel sanatın geleceğinin tartışılacağı ve önde gelen sanatçılarının inceleneceği konferans, eğitim ve etkinlikler de gerçekleştirecek.

Anish Kapoor

2004 yılında dünyanın en üretken ve en saygı duyulan heykeltıraşı seçilen Anish Kapoor’un çalışmalarında Hindistan’a özgü geleneksel öğeler kullanarak özgün yapıtlar ortaya çıkarıyor. 1990 yılından beri büyük boyutlu işler üreten Kapoor’un şimdiye dek çalışmalarının sergilendiği müze ve galeriler arasında dünyaca ünlü Kunsthalle Basel, Tate Galeri, Hayward Galeri, New York Modern Sanatlar Müzesi bulunuyor. Ünlü heykeltıraşın Tate Modern’de sergilenen dev boyutlu ‘Marsyas’, 110 ton çelikten yapılan ve Chicago Parkı’nda sergilenen ‘Bulut Geçit’ ile 2001 yılında Nottingham Playhouse’da sergilenen 6 metre yüksekliğindeki ‘Gökyüzü Aynası’ isimli çalışmaları sanatçının en dikkat çekici eserleri arasında gösteriliyor. Kullandığı soyut dile rağmen günümüzde geniş kitlelerin ilgisini çekebilen az sayıda sanatçı arasında yer alan, 1990’lardan 2000’li yıllara uzanan süreçte dünya çapında birçok sergi gerçekleştiren Anish Kapoor’un dikkat çeken büyük boyutlu projeleri arasında, Kunsthaus Bregenz’de 20 tonluk kırmızı vazelin ve mumdan oluşan heykeli “Benim Kırmızı Yurdum” (2003), Viyana’da Museum für Angewandte Kunst’ta ve Londra’da Royal Academy’de “Köşeleri Bombalamak” enstalasyonu (2009) ve Paris Grand Palais’de sergilediği anıtsal “Leviathan” heykeli bulunuyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.