Hak

Tarihler: 28 Şubat 2015 Cumartesi ~ 28 Şubat 2015 Cumartesi Saat:20:30

Yer: Kumbaracı50

Ücret: Tam: 45 TL , İndirimli: 30 TL

Nereden Alınır: http://bilet.kumbaraci50.com/

Adres: Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 50 51 - 0532 255 55 80

Web: http://http://www.kumbaraci50.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2015 ~ Şub 28, 2015

Yazan: Berkay Ateş
Yönetenler: Ayşenil Şamlıoğlu, Berkay Ateş
Oynayan: Amal Omran
Müzisyen: Merih Aşkın
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Tomris Kuzu
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Hareket Düzeni: Canberk Yıldız
Yardımcı Yönetmen: Reyhan Özdilek
Fotoğraflar: Yücel Kurşun

Oyun dili Arapça’dır. Türkçe üst yazı kullanılmaktadır.

Bir süredir Urfa’da yaşayan Suriye’li sanatçı Amal Omran’ın tek kişilik performansı “HAK” Kumbaracı50’de başladı. Amal Omran’ın biyografik hikayesinden yola çıkılarak yazılan ve teması savaş olan oyunu Berkay Ateş kaleme aldı. Ayşenil Şamlıoğlu ve Berkay Ateş’in birlikte yönettiği tek kişilik performansa Merih Aşkın müzikleriyle sahnede canlı olarak eşlik ediyor.

Sezon boyunca; Belçika, Almanya, Lüxemburg dışında çeşitli ülkelerde ve İstanbul’da Kumbaracı50’de seyirciyle buluşacak olan oyun Arapça oynanacak. Oyunun Türkiye gösterimlerinde Türkçe üst yazı kullanılacak.

Adını, kimliğini, dilini bırakarak, nefesini, vicdanını, yanına alarak, gözünü karanlıklara açarak ve adımlarını saymadan, geriye dönüp bakmadan, yalınayak yürüyen bir insanın hikayesidir. Acıya sarılmanın, isyan etmenin sesidir. Belki bir gün kapınızın önünde, belki bir gün avcunuzun içinde, belki de bütün bu olan biten her şeyin ortasında kulağımıza gelen bir sestir. Belki isyanın sesi en büyük sestir. Toprak toprak, yer yer, çoluk çocuk, dağ taş dolaşarak anlatır hikayesini. Silahların patladığı bir gün, dakikalar geçmek bilmezken, herkes canını tutmuş nefes alırken o her şeye tam da ortasından uzaktan bakar. Her şeyi koklar ve görür. Gürültüler başlar, ayaklar dolanır ama o durur ve her şeyi görür. O gün aklında, elinde ne varsa, o gün bitmek bilemeyen savaşlara, öldürülüp duran çocuklara, kararan topraklar, kuruyan nehirlere dair ne varsa, kafasına yazarak yürür. Bilinmeyen bir ay bilinmeyen bir gün, bilinmeyen bir yerde bir silahın patlamasıyla yürümeye başlaması aynı anda olur… Dökülen yaprakların, milyonlarca suskun insanın diliyle anlatır, her gün her yerde yaşanan ya da yaşanması muhtemel olan bu cinayeti. Bu hikaye, bir insanın bütün bu evren adına, güzelliklere, mutluluklara, sevgilere ulaşması adına yalınayak, diyar diyar yürüyerek yaktığı bir isyan ateşidir. Gözünün önünde, kendisini korumak için öldürülen gencecik bir insanın yaşadığının bir kanıtıdır, onun sesi, hayallerinin gerçekleşmesidir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT