Ham Hum “Çok İştahlı Sergi”

Tarihler: 09 Şubat 2012 Perşembe ~ 09 Nisan 2012 Pazartesi

Yer: Bebek Lucca

Adres: Cevdet Paşa Cad. no:51/B Bebek - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 94 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 9, 2012 ~ Nis 9, 2012

KİM KİMİ YİYOR?

Ömer Ozan Erdoğan ve Creative Bonanza’nın ALAN İstanbul küratörlüğünde gerçekleştireceği ikinci karakter tasarımı sergisi HAM HUM’da herkes birbirini yiyor! 9 Şubat 2012, Perşembe akşamı açılacak sergiye, Bebek’in en popüler mekanlarından Lucca ev sahipliği yapıyor. Ana materyalleri jean, suni deri, kumaş ve elyaftan oluşan sergide; Ömer Ozan Erdoğan’ın tek tek elde dikerek hayata geçirdiği karakterler, hikayelerini anlatıyor.

Timsah insanı, insan kediyi, kedi ıstakozu, ıstakoz eşeği... Kulağa çarpık bir besin zinciri gibi gelebilir... Aslında günlük yaşantımızın cinnet halini yansıtan bir sofra burası. Herkes gücünün yettiğine diş geçiriyor, fırsat bulduğumuz her anda birbirimizi yemeye başlıyoruz. Kimi kendini göstermek peşinde, kimi karındoyuruyor, kimi sadece ortama uyum sağlamaya çalışıyor, kimisi de saldıracak yer arıyor. Gerçekte önemli olan “neden” değil, ortaya çıkan sonuç... Çünkü onları birbirini yemeye iten sebep, her şey olabilir. Hepsi düzenin bir parçası olmuş ve ne yiyen, ne de yenilen sebebini sorguluyor. Onlar, toplumsal besin zincirindeki yerlerini kabullenmiş durumdalar. Bu besin zinciri biraz da kısır döngüyü andırıyor, en tepede kimin olduğu tam olarak belli değil.

Birbirini yiyen bu karakterlerin hiçbiri bize yabancı değil, hepsi içimizden birileri... Kız Takoz, Yersen Lüpen, Cızbız, Eftelya ve diğer HAM HUM karakterleri hakkında daha fazlasını öğrenmek için, bu sergiyi kaçırmayın. HAM HUM, 9 Şubat tarihinden itibaren iki ay boyunca Lucca’da olacak.

Ömer Ozan Erdoğan ve Creative Bonanza: Karakter tasarımının yanı sıra, illüstrasyon ve resim alanlarında da çalışmalarını sürdüren Ömer Ozan Erdoğan, daha önce kişisel çalışmalarıyla Habitat kapsamında “Öteki”, Genç Etkinlik 2 “Yersiz Yurtsuzlaşma”, 1998 Grafikerler Meslek Kuruluşu ve 2007 Hafriyat "Allah Korkusu" sergilerinde yer aldı. 2008 yılında "Kalabalık" adlı ilk kişisel resim sergisini açtı.

Ömer Ozan Erdoğan, 2010 yılında Creative Bonanza ile birlikte, ilk karakter tasarımı sergisi Küpşehir’i hayata geçirdi. ALAN İstanbul’da gerçekleşen ve yaklaşık 2 ay açık kalan sergi, büyük ilgi gördü. Yine Creative Bonanza ekibiyle; 2010 ylılnda İstanbul Design Spirit, 2011 yılında Almanya’da Spagat! İstanbul Design ve 2011 İstanbul Design Spirit ve İstanbul Design Week’e katıldı.

Ömer Ozan Erdoğan, Zeynep Kaytancı ve Uğur Berkay Şenerken tarafından kurulan Creative Bonanza; grafik tasarım, illüstrasyon ve karakter tasarımı konularına odaklanan yaratıcı bir girişim. Karakter tasarımı sergilerinin yanı sıra, ekip HOi markasıyla kendi tasarım ürünlerini de geliştiriyor ve bir yaratıcı fikir ofisi olarak çalışmayı sürdürüyor.

Detaylı bilgi için:

Creative Bonanza: creativebonanza.com
facebook.com/creativebonanza
creativebonanza.wordpress.com
twitter: @CreativeBonanza
info@creativebonanza.com
zeynep@creativebonanza.com
HOi: whatthehoi.com
Ömer Ozan Erdoğan: omerozan.blogspot.com
omerozan@creativebonanza.com

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT