HAYAL’ Sergisi

Tarihler: 01 Mayıs 2015 Cuma ~ 12 Mayıs 2015 Salı

Yer: Ortaköy Afife Jale Sahnesi

Adres: Dereboyu Cad. Dere Çıkmazı Sok. No: 1 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 260 02 16

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 1, 2015 ~ May 12, 2015

Alışılagelmişin dışında, özgün resim stiliyle dikkat çeken sanatçı Ayşe Kazancıgil Döler ‘Hayal’ ismini verdiği sergisiyle 1-12 Mayıs tarihlerinde Afife Jale Kültür Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşuyor.

Tezhip, minyatür gibi geleneksel Türk resim ve desen sanatları eğitimi alan Ayşe Kazancıgil Döler’in çalışmalarında içiçe geçen, Hint, Çin, Nepal, Tibet, Japon, Moğol, Güneydoğu Asya, Çin, Avustralya ve çevresi, Aborjin kültürü dahil olmak üzere pek çok yansıma dikkat çekiyor.

Kişisel eğilimleri doğrultusunda ortaya çıkan bu çok renkli ve çok sesli eklektik stil, sanatçının, Asya resim sanatlarının, geleneksel iki boyutlu çerçevesinden etkilendiğini gözler önüne seriyor. Asya kökenli çalışmalar, ne denli sabırla ve sonsuz bir zamanda yapılmış izlenimini verirken, bu özelliklerinden de enerji alan aşırı titiz ve detaycı yönünüyle izleyeci kendine hayran bırakıyor.

Planlanmış zihinsel bir tasarımı olmaksızın, kalem ve boyalarla işe başlayan sanatçı, resmederken zihninin onu götürdüğü yere gidiyor. Kalemini eline aldığı anda sanatsal özgürlük anlamında Asya’lı birikim zemininden ayrılıp, tam bir Avrupa’lıya dönüşen sanatçı, böylelikle, batılı cesaret ve enerji ile doğu ruhunu şaşırtıcı şekilde sentezliyor.

Sanatçının adeta ruh gölgeleri olan renkler ve detaylar asla ziyan olmamalıdır. Bundandır ki; renk seçimlerinde ortaya, dünyayı ve bütün kültürleri boyalarıyla birleştirmek istediği izlenimine kapılırsınız.

Fırça ve boya yerine, özel renkli kalemleri tercih eden sanatçı kendi oluşturduğu bu tekniğe ‘’nev-kalemkari’’ adını verirken, kendisini de ‘’nev-kalemkar’’olarak ifade etmektedir. (nev: yeni , kalemkar: kalem ustası)

Ayşe Kazancıgil Döler her kültürün birbirinden etkilendiğine ve her düşüncenin, her inancın, her yörenin aslında tek bir noktada; sanat ve sevgi bütününde birleştiğine inanır.

4 adet kişisel olmak üzere, sayısız karma sergiye katılan sanatçı son yıllarda yurtdışında katıldığı sergilerle de çalışmalarını daha çok izleyiciye ulaştırıyor. Ayşe Kazancıgil Döler son olarak 2013 Chianchiamo Bienali’ne seçildi ve 2 resim ile Türkiye’yi temsil ederek, müze kataloğuna girmeyi başardı. Serbest olarak çalışmalarına devam eden sanatçı, eşi ve iki çocuğuyla İstanbul'da yaşamakta ve resim çalışmalarını sürdürmektedir. Herkesin kendinden bir renk bulacağı ‘Hayal’ sergisi, 1-12 Mayıs tarihlerinde Afife Jale Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT