Her Güzelin Bir Kusuru Var

Tarihler: 19 Ekim 2012 Cuma ~ 17 Kasım 2012 Cumartesi

Yer: Mixer Art

Adres: Boğazkesen Cad. 45D Bodrum Kat Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 19, 2012 ~ Kas 17, 2012

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik, İç Mimarlık ve Tekstil Bölümü öğrencilerinin “Kusurluluk” teması üzerinde çalıştığı Tasarım Bienali kapsamında düzenlenen “Her Güzelin Bir Kusuru Var” başlıklı sergi, 19 Ekim – 17 Kasım 2012 tarihleri arasında Mixer'in mekan sponsorluğunda sanatseverlerle kapılarını açıyor.

“Kusur nedir? Kusursuz güzel (mi) dir? Kusursuz tasarım var mıdır? İnsan doğasının kusursuz olana ihtiyacı var mı? İnsan sürekli kusursuzu mu arar? Kusursuz sıradan, kusurlu sıra dışı olabilir mi? Güzel olanın kusuru var (mı) dır?” gibi soruların çevresinde yoğunlaşan öğrenciler, “Kusurluluk” temasına yeni bir bakışla tasarımlarında benzersiz ve özel olanı aradılar. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde farklı dallara yönelen genç tasarımcılar, tasarımlarında kusurluluğu işlerken, farklı olanı yaratmaya çalıştılar.

Fakültenin Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, seri üretilen ürünlerin tekdüzeliğini kırmak üzere kullanıcının müdahalesi ile farklılaşabilmesine olanak tanıyan tasarımlar oluştururken, aydınlatma ve mobilya ürünlerinin işlevi ya da strüktürel yapısını değiştirmekten çok, görsel nitelikleri üzerine odaklandılar. Grafik Bölümü Diploma Proje öğrencilerinin grafik tasarım konsepti çerçevesinde oluşturduğu, uyumsuzluğa ve duyarlık bozukluğuna dikkat çeken, doğru bildiklerimizi sorgulayan çalışmaları arasında; baskıdaki teknik hataları kullanarak insana ait hataları görselleştiren konsept kitap tasarımı ve geri dönüşümlü malzemelerden üretilen el yapımı oyuncakların yanısıra, “Kusura Bakma İstanbul” adlı nüfus artışını, trafiği, araç sayısındaki hızlı artışı ve yeni kurulan yerleşimleri, insani yaşama alanlarını daraltan öğeleri kusurlulukla ilişkilendiren çalışmaları dikkat çekiyor. Tekstil Bölümü Baskı Dokuma ve Giyim Tasarımı son sınıf öğrencilerinin kusurluluğa yorumları da kültürümüzden kaynak alınarak belirlenen ortak ana form /T-formunda birleşti. Tasarım ürünlerinde seri üretim için ulaşılması gereken normları kırmak, yerine süreksizlik, geçicilik ve bireysel önermeler gibi değerleri vurgulamak amacıyla yola çıkan genç tasarımcılar çalışmalarında rastlantısal, deneysel dokunuşlarla özgünlüğü yakalamaya çalıştı.

Fakültenin İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin projeleri ise üç başlıkta sergileniyor. “i-for-m-perfect” başlığıyla yola çıkan 1. ve 2. sınıf öğrencileri, kusursuz ve kusurlu olanı net olarak birbirinden ayıran bir tanıma ulaşmanın imkansızlığında, form yaratma sürecini deneyimliyorlar. “kimlikSİZ" sandalyeler konsepti altında moNOblok plastik sandalye prototipleri üzerinde,‘Serbest Mobilya Tasarımı' dersi öğrencileri, kahvehanelerdeki ahşap sandalyelerin yerini alan plastik sandalyelere bir kimlik kazandırmaya çalışırken, bir yandan da bunun gerekliliğini sorguluyorlar. ‘Serbest Mobilya Tasarımı' dersi kapsamında tasarımın malzemeden yola çıkılarak yapıldığı Keçe ile Tasarım projesini gerçekleştiren öğrenciler ise, keçenin geleneksel kullanımına meydan okurken, bilinen geleneksel üretim yöntemleri yerine deneysel yaratıcı çözümleri deneyimliyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT