Hunt Slonem - Tüy Oyunu Bölüm II

Tarihler: 10 Nisan 2012 Salı ~ 27 Nisan 2012 Cuma

Yer: Mabeyn Gallery

Adres: Başmabeynci Köşkü Nüzhetiye Cad. No:63 Beşiktaş - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 261 60 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2012 ~ Nis 27, 2012

Amerikalı dünyaca ünlü sanatçı Hunt Slonem 5 Nisan’da "Tüy Oyunu II" sergisi ile Mabeyn Gallery’de sanatseverlerle buluşacak. Kırk yıldır stüdyosunda kuşlarla yaşayan Slonem kuşların hareketlerinden, renklerinden ve formlarından etkilendiği eserlerinin yanı sıra ilginç kişiliği ile de adından bolca söz ettiriyor.

Aralarında Smithsonian Enstitüsü, New York Metropolitan, Guggenheim Müzesi'nin sayılabileceği dünya çapında 80'in üzerinde müzenin koleksiyonunda eserleri yer alan Hunt Slonem; Madras’tan, Paris’e, Oslo’dan, Tokyo’ya, 200’ün üzerinde kişisel sergi açmış bir sanatçı. 1991 yılında ‘National Endowment for the Art Grant in Painting’ ödülünü, 1983, 1984 ve 1986 yıllarında ‘Mac Dowell Fellowship’ ödüllerini kazanan sanatçının eserleri dünya çapında birçok özel koleksiyonda da yer alıyor.

Slonem 18 Temmuz'da 1951 Kittery, Maine de doğmuş, 1972’de Skowhegan okulu Resim ve Heykel bölümünden mezun olmuştur.1973’ te New Orleans, Louisianna’da Tulane Üniversitesi'nden BA derecesini almıştır.

Çok erken yaşlarında Hawaii’ye seyahat etmiş ve daha sonra ise öğrenci değişim programı ile uzun yıllar Nikaragua da yaşamıştır. Farklı kültürlerin, yerel renklerin onu etkilediğini vurgulayan Slonem kendini egzotik bir ürün olarak tanımlıyor.

Soyut dışavurumcu akımın en önemli çağdaş temsilcilerinden biri olarak kabul edilen sanatçının, Doğu’nun mistisizmiyle egzotik figürleri birleştirdiği eserlerinde, renklerin canlılığı ve çeşitliliği ile tekrarlanan figürler dikkat çekiyor. Slonem değişken ruh hallerini tuvallerine aktarırken hareketin estetiğini vurguluyor.

En büyük hayalinin etki yaratmak olduğunu söyleyen sanatçı çok yönlü çalışmayı seviyor. İlk çalışmaları arasında aziz portreleri var. Slonem daha sonraları medyumu Lena Faith’in yardımı ile Mary Todd Lincoln ve Abraham Lincoln’nün dünyalarına yaptığı yolculukları da fırçası ile tuvaline taşımış. Bu düşünsel, manevi kişiliğinin sanatçı kimliğini beslediğini, güçlendirdiğini söylüyor.

Slonem 70 tropikal papağan ile beraber yaşıyor. Papağanların evin içinde serbestçe uçmasına izin veren sanatçı, hayvanların hepsinin ruhani boyutta bir anlam taşıdığını hatırlatıyor. Maymunların koruyucu kimliği olduğunu, kuşların geleceği temsil ettiğini söyleyen Slonem kelebeklerin de ruh ve uzun ömrü ifade ettiğini anlatıyor. Kelebekler, kuşlar gibi maymunlar ve tavşanlar da Slonem’in tuvaline taşıdığı hayvanlardan.

Heykel sanatı ile de ilgilenen sanatçı bazen mozaik bazen de tahta ile de çalışıyor. Daha çok ‘tucan’ kuşlarını heykellerinde kullanıyor. Ancak resim tutkusunun heykelin önünde olduğunu da vurguluyor.

Nisan ayında Mabeyn Gallery ‘de resimleri sergilenecek olan sanatçı bu sergi için ilk kez Türkiye’ye gelecek.

www.mabeyngallery.com

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT