İçimdeki Meleği Öldürdüm

Tarihler: 10 Eylül 2015 Perşembe ~ 17 Ekim 2015 Cumartesi

Yer: Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi

Adres: Balo Sok. No:37 Dogançay Müzesinin yanı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 02 29

Web: http://http://www.akademililer.com

E Posta: beyogluakademililer@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2015 ~ Eki 17, 2015

Akademililer Sanat Merkezi 10 Eylül - 17 Ekim 2015 tarihleri arasında Denizhan Özer küratörlüğünde "İçimdeki Meleği Öldürdüm" isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

14. İstanbul Bienali'ne paralel programlar içinde yer alacak olan sergide şiddeti içselleştirerek kendi yaşantısının bir parçası haline getiren günümüz insanının içinde bulunduğu bu durumu irdeleyen 10 uluslararası sanatçının resim, heykel ve fotoğrafları yer alacak.

Hayata dair genel fikirlerin çeşitli nedenlerle değişim göstererek kültürü şekillendiren ve toplumsal hayat içinde içkin bir rol alan duruma dönüşmesi, dünyayı algılama tarzımızı değiştirmesi ve buna bağlı olarak doğrusal olmayan fonksiyonların insan yaşantısını belirlemesi günümüz insanının çıkmazı haline gelmiştir. Sıradanlaşan şiddetin birey tarafından yadsınmaması yada kendi yaşantısının bir parçası haline gelmesi otomatik olarak toplumsal şiddetin varoluş ve sürekliliğini oluşturarak hayatın akışını yönlendirmekte, bunun sonucunda da birey her durumda içinde ki meleği öldürerek pozitif düşünce yapısı ve olumlama çabasının yarattığı insani yaşam biçiminden uzaklaşarak hayatı içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir.

Bilineni ve alışılmış olanı bozup, algıyı kendi yıkımına sürükleyip pozitif düşünceyi yüceltmeyi amaçlayan sergide sanatçılar günümüz insanının yaşantısını ve çıkmazlarını izleyici ile tartışmaya çalışmaktadır.

17 Ekim 2015'e kadar sürecek olan "İçimdeki Meleği Öldürdüm" sergisi pazar günü haricinde her gün 11:00 - 19:00 saatleri arasında Akademililer Sanat Merkezi'n de görülebilir.

Küratör: Denizhan Özer

Katılan Sanatçılar:
Joachim Seinfeld, Çiğdem Menteşoğlu, Zarko Jakimovsky, Süleyman Erdal, Özge Kul, Martin Wolwent, Sema Maşkılı, Marat Bekeyev, Yıldız Doyran, Deniz Pireci

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT