İkinci Göz Türkiye’den Kadın Fotoğrafçılar

Tarihler: 29 Kasım 2013 Cuma ~ 05 Ocak 2014 Pazar

Yer: Sismanoglo Megaro

Adres: İstiklal Caddesi, No: 60 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 9335

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2013 ~ Oca 5, 2014

29 Kasım 2013 tarihinde Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun Sismanoglio Megaro binasında “İkinci Göz Türkiye’den Kadın Fotoğrafçılar” başlıklı sergi ziyarete açılacak. Türkiye basınının ilk gezi ve savaş fotoğrafçısı Semiha Es’e armağan olarak düzenlenen sergide Semiha Es’in çeşitli ülkelerde ve dönemlerde çektiği otuza yakın fotoğrafı ve Türkiye’nin yaşayan kadın fotoğrafçıların yapıtlarından bir seçki yer almaktadır. Sergi, Semiha Es’in Türkiye fotoğraf tarihine olan katkısı ile Türkiye’de 1980 sonrasında önemli bir bilgisel ve sanatsal birikim oluşturan kadın sanatçı potansiyelini görünür kılmayı; günümüze değin yoğun bir üretim içinde olan kadın fotoğrafçıların ve fotoğrafı sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanan kadın sanatçıları tanıtmayı; fotografik ifadenin öznelleşmesi sürecindeki katkılarını ortaya koymayı hedefliyor. Ahu Antmen ve Laleper Aytek’in küratörlüğünde hazırlanan ve 5 Ocak 2014 tarihine kadar ziyarete açık olacak sergide yer alan eserler kitap olarak da yayınlanacak.

Caz piyanisti ve besteci Ayşe Tütüncü, İstanbul Kadın Müzesi sürekli sergisinin fotoğraf kategorisindeki dört fotoğrafçı anısına, hikayelerinden esinlenerek bestelediği eserini ilk kez “İkinci Göz: Türkiye’den Kadın Fotoğrafçılar” sergisinin açılış kokteylinde Sismanoglio Megaro’da çalacak. Müziğin temasını ilk profesyonel Müslüman kadın fotoğrafçı Naciye Hanım (1881-1970), Türkiye'nin ilk profesyonel Ermeni kadın fotoğrafçısı Maryam Şahinyan (1911-1996), Türkiye basınının ilk kadın gezi ve savaş fotoğrafçısı Semiha Es (1912-2012) ve Türkiye basınının ilk profesyonel kadın foto muhabiri ve aynı zamanda ilk profesyonel Rum kadın fotoğrafçı Eleni Küreman (1921-2001) oluşturuyor.

“İkinci Göz Türkiye’den Kadın Fotoğrafçılar” sergisi, İstanbul Kadın Müzesi (İKM), Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KOÇ-KAM) ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu’nun, ortak çalışmasıyla İstanbul’da gerçekleşecek olan Semiha Es-Uluslararası Kadın Fotoğrafçılar Sempozyumu’nun paralel etkinliği olarak düzenlenmektedir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT