İstanbul’un Saklı Gemileri’ Sergisi

Tarihler: 17 Mayıs 2014 Cumartesi ~ 17 Temmuz 2014 Perşembe

Yer: Sultanahmet Nakkaş Art Gallery

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2014 ~ Tem 17, 2014

İstanbul’un tarihi, su üstüne çıkıyor.

Yaklaşık iki yıl süren çalışmaları sonucu, Marmaray metro kazılarından çıkarılan batıkları yeniden canlandıran Necati Badem’in “İstanbul’un Saklı Gemileri” seramik sergisi 17 Mayıs’ta kapılarını sanatseverlere açacak. Sultanahmet Nakkaş Art Gallery’de açılacak olan sergi 17 Temmuz’a kadar görülebilecek. Sergide yer alan İstanbul’un saklı gemileri ile zamanda yolculuk yapacak; tarihi, kültürü, sanatı ve doğayı içinizde yaşayacaksınız.

2005 yılında İstanbul metrosu Yenikapı kazı alanında yüzlerce yıl toprağın altında kalmış Theodosius Limanı bulundu. Dünya kültür tarihi açısından son derece önemli olan limanda 5.ve 11. yüzyıllar arasına tarihlenen Yenikapı’nın eski gemileri gün ışığına çıkarıldı. Geçmişe tanıklık eden bu gemilerden ilham alan Necati Badem’in “İstanbul’un Saklı Gemileri” adlı seramik sergisi 17 Mayıs – 17 Temmuz 2014 tarihleri arasında Nakkaş Sanat Galerisi’nde iki ay boyunca kaşifleri bekliyor olacak.

Necati Badem,’’ Uygarlığın doğduğu eşsiz Anadolu Coğrafyasını ve üç büyük medeniyete başkentlik yapmış, adeta sonsuz geçmişten sonsuz geleceğe yol almakta olan 8500 yıllık tarihini, bıraktığı ayak izleriyle kanıtlamış, dünyanın en eski şehri İstanbul’umuzu ne kadar tanıyor, üzerinde nasıl yaşıyoruz?’’ sorusuna cevap arayanlar için eserleri ile tarihi bir yolculuk tasarlıyor. İki yılda binlerce kırık - sağlam amforalar yapan Necati Badem antik şehirlerden, denizden, derelerden, topladığı objelerle adeta doğa ve tarihi seramikle yoğuruyor.

Boyutları 19*53 ile 15*37 cm arasında değişen 22 eser, sanatseverleri Anadolu coğrafyasında gizemli bir yolculuğa çıkaracak. Theodosius, Constantinople, Truva, Yenikapı, Harem, Kapadokya, Urla eserlerden birkaçının ismi. Sanatçı, Rembrandt, Osman Hamdi Bey ve Van Gogh gibi ünlü ressamlara da isimlerini taşıyan eserlerle kullandığı renk ve yorumlarla selam göndermeyi unutmamış.Ayrıca serginin, yaklaşık 1500 yıllık Bizans sarnıçlarının içinde yapılıyor olması, bu kültürel etkinliğe ayrı bir anlam katıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT