J.Joshua Garrick: Antik Güzelliği Görüntülerken Fotoğraf sergisi

Tarihler: 31 Ocak 2014 Cuma ~ 09 Mart 2014 Pazar

Yer: Şişmanoğlio Megaro

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2014 ~ Mar 9, 2014

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunun Sismanoglio Megaro binası, 31 Ocak 2014 - 9 Mart 2014 tarihleri arasında sanat tarihçisi İris Kritikou küratolüğünde Amerikalı ünlü fotoğrafçı J.Joshua Garrick’in «Antik Güzelliği Görüntülerken» adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Sergiyi uzmanlık alanları klasik arkeoloji olan Türk arkeologlar eşliğinde gezmek isterseniz her Perşembe 19:00’da düzenlenecek olan özel ve ücretsiz turlara katılabilirsiniz.

Serginin açılışı 31 Ocak 2014 tarihinde saat 19:00'da gerçekleşecek. Küratörlüğünü İris Kritikou ve Mario Voutsina’nın üstlendiği sergi, 9 Mart’a kadar açık kalacak. Sergi, ilk olarak başarılı bir şekilde sonbaharda Atina Milli Arkeoloji Müzesinde sergilendi, şimdi İstanbul’da ve daha sonra New York’ta Yunan Konsolosluğu’nun salonunda sergilenecek.

Sergide Antik Yunan eserleri, J. Joshua Garrick’in objektifinden yeniden hayat buluyor. Yıllarca Yunan Müzeleri’nde sergilenen eserlerinin fotoğraflarını çeken J.Joshua Garrick, «Antik Güzelliği Görüntülerken» adlı fotoğraf sergisinde, klasik sanatın ham maddesinin özgünlüğünü ortaya çıkartmaya çalışıyor. Atina Milli Arkeoloji Müzesi’de sergilenen eserlerin Garrick tarafından görüntülenen orijinal ve eşsiz fotoğraflarında, eski sanatçıların çalışmalarındaki ustaca arayışların görünmeyen ayrıntıları üzerinde odaklanılıyor.

Antik Yunan klasik döneminin sürekli bir öğrencisi olmaktan onur duyduğunu söyleyen J. Joshua Garrick sözlerine şöyle devam ediyor: “ Öğrencilerime hep şunu söylerim: Fotoğrafçının sorumluluğu fotoğrafa bakanın resmi farklı bir bakış açısıyla görmesine yardımcı olmak. Antik Yunan eserlerini fotoğraflamak konusunda büyük bir sorumluluk duyuyorum. Fotoğraflarım bu döneme ait duyduğum tutkuyu paylaşmama aracı oluyor. Bugün bildiğimiz anlamlarıyla sanat, tarih, tiyatro, felsefe ve “gusto” kavramlarımızın temelini oluşturmuş olan Klasik Yunan’a teşekkür ederiz.”

Müze’nin sergilenen eserlerinin umulmadık bakış açıları, J. Joshua Garrick’in yaratıcı lensleri tarafından yakalanması sonrasında Dibond işlenmiş alüminyum üzerinde fotografik derinlik hissi veren özel ve modern bir sanat tekniği ile çeşitli boyutlarda basılıyor. J. Joshua Garrick, ziyaretçiyi sanat fotoğraflarından gözünü aldırmadan var olmayanı görmeye teşvik ediyor. Fotoğraf eserlerine verilen özenli başlıklar ve isimler ise hayat ve ölüm, gençlik ve yaşlılık, güç ve tevazu, güzellik ve acı, sevinç ve zarar, zafer ve yenilgi, sevgi, ölüm ve ölümsüzlük hakkında.

Joshua Garrick, bugün New York’un önemli görsel sanatlar okullarından “School of Visual Arts”da da Antik Yunan Sanatı ve Kültürü konusunda da ders vermektedir.

Arkeologlar eşliğinde sergiyi gezme programı
Sergi süresince her hafta sergi ziyaretçileri, uzmanlık alanları klasik arkeoloji olan arkeologlar eşliğinde sergiyi gezme imkanı bulacaklar. Sergi turları dili Türkçe olup ücretsiz hizmettir. Program:
Perşembe 6 Şubat 2014, saat 19.00: Prof. Dr. Oya Yağız (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Klasik Arkeoloji Bölümü); Tur Başlığı: Antik Estetik
Perşembe 13 Şubat 2014, saat 19.00: Dr. Müge Özsaygı; Tur Başlığı: Heykellerde Yunan Sanatı
Perşembe 20 Şubat 2014, saat 19.00: Prof. Dr. Zeynep K?çel Erdem (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Klasik Arkeoloji Bölümü); Tur Başlığı: Antik sanatın sessiz tanıklarının gölgesinde

Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma: 15.00 - 20.00, Cumartesi ve Pazar: 12.00-19.00
Giriş Ücretsizdir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT