John Digweed

Tarihler: 14 Şubat 2014 Cuma ~ 14 Şubat 2014 Cuma 23:30

Yer: İndigo

Ücret: 50 TL

Nereden Alınır: www.sosyotix.com

Adres: Tomtom Mah. Istiklal Cd. Akarsu Sk. No:1-2-4-5 34433 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67

Web: http://http://www.livingindigo.com/

E Posta: info@tomtomsokak.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2014 ~ Şub 14, 2014

Müziğe başladığı ilk yıllardan bu yana yolları Sasha’ yla hep kesişen bir diğer efsane John Digweed, John Digweed, 14 Şubat cuma gecesi indigo’da!

1993 yılında, demosunu dinleyen Sasha'nın kendisine dönemin en önemli kulübü Renaissance’da bir gece ayarlamasıyla yıldızı parlayan John Digweed, bu gecenin bir “efsane"ye dönüşme yolundaki ilk adımı olacağını eminiz tahmin edemezdi. Sasha ile birlikte hazırladığı ilk “Renaissance” compilation’ı ve 90’ ların sonunda bir efsane haline gelen New York’ taki “Twilo” daki resident gecelerinde 12 saat süren setleri ile bir anda dans müziğinin sayılı isimlerinden biri haline gelen Digweed, aynı dönemde Danny Tenaglia, Underworld ve New Order’ a yaptığı remixlerle yükselişini sürdürdü ve 2001 yılında DJ Mag’ in listesinde 1 numaraya ulaştı.

1999 yılında Nick Muir ile birlikte kurdukları, hem birlikte yaptıkları prodüksiyonlarda kullanacakları isim, hem de house müziğin en büyük plak şirketlerinden biri haline gelecek olan “Bedrock” markası ile dans müziğinin yönünü değiştiren Digweed, plak şirketiyle “Danny Howells”, “Jimmy Van M”, “Chris Fortier” ve “Phil Thompson" gibi bugün herkesin saygı duyguğu birçok prodüktörü müzik hayatına kazandırdı. Bedrock Records’ın başarısının yanı sıra, aynı isimle çıkardıkları “Heaven Scent” parçası da, dans müziğine damga vuran ve klasikler arasına giren bir parça olarak Bedrock markasını ölümsüzleştirdi. Digweed’in Heaven Scent ile aynı dönemde yayınladığı bir diğer parçası “For What You Dream Of” ise sinema tarihinin kült filmleri arasında yer alan Trainspotting’de kendine yer buldu.

Gerek Sasha ile birlikte gerekse tek başına yaptığı “Northern Exposure”, “Global Underground” ve “Transitions” compilationlarıyla dans müziğine uzak olan insanları bile bu müziğe çekmeyi başaran ve dans müziğinin gelişmesinde en büyük rollerden birine sahip olan John Digweed, dünyayı sayısız kere turlayıp, sayısız festivalde performans gösterme başarısını yakalayan nadir isimlerden biri.

2006 yılında KISS FM’ de dünyanın en çok takip edilen radyo showlarından biri olan Transitions’ ı yapmaya başlayan John Digweed, 2011 yılına kadar aynı radyoda programına devam etti. Bu dönemde aynı isimde 4 adet compilation da yayınlayan Digweed, 2011 yılında KISS FM’den ayrılarak programına online olarak devam etti ve programı halen dünyanın dört bir yanındaki radyo istasyonlarında yayınlanmaya devam ediyor.

John Digweed’ i anlatmaya kelimeler ne yazık ki yetmiyor. Onu anlamak için yapılabilecek en doğru şey, Digweed, 14 Şubat 2014 Cuma gecesi indigo kabinine geçtiğinde, orada olup tarihi bir geceye tanıklık etmek ve sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmek!

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT