Kapsama / Kavrama Sergi

Tarihler: 07 Nisan 2017 Cuma ~ 29 Nisan 2017 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2017 ~ Nis 29, 2017

7 - 29 Nisan tarihlerinde Mixer, Sırma Doruk ve Deniz Derin Akıncı'nın işlerinin buluştuğu Kapsama/Kavrama sergisine yer verecek. Aynı mekan içerisinde iki sanatçının ayrı sanatsal pratiklerinin bir araya geldiği bu sergi, bütün olarak işlerinin yer aldığı bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Bu serginin hazırlık sürecinde aynı atölyeyi paylaşan iki sanatçı farklı temalara odaklansalar da üretim süreçlerini bir arada deneyimlemekte ve birbirlerinden bağımsız ilerleyen değişimlerine ve pratiklerinin evrimine tanık olmaktalar. Bu süreçlerin etkileri, sergide bir araya gelen işlerin birbirleriyle kurdukları diyalogla kendini gösteriyor. Sanatçıların çalışmaları kavramsal olarak birbirini besleyen ama farklı teorileri temeline alan disiplinlere referans verirken, her bir üretim için bambaşka iki deneyimler bütünü söz konusu.Doruk ve Akıncı'nın pratikleri arasında kurdukları bu ilişki ikilinin sergi için ürettikleri ortak işleriyle de serginin bütünselliğini pekiştiriyor.

Sırma Doruk, Kapsama serisinde bilinç dışını sembolik bir biçimde ele alıyor ve psikanalitik teorinin gündelik hayatta kendisini gösterme biçimlerine işaret ediyor. 'Öz'ün 'varlık' üzerindeki etkisi ile bireyin toplumu şekillendirişine odaklanan sanatçı, farklı mediumları kullanarak kimliğin değişkenliği, hafızanın gerçekliği manipüle etme biçimleri, nesnelerin geçmiş ve bugün arasındaki rolü üzerine sorular soruyor.

Deniz Derin Akıncı, Kavrama serisinde kişisel rahatsızlıklarının ötesine geçerek, özellikle bireyin gündelik yaşam pratiklerinin tümüne yansımış “tüketim” olgusu üzerinden inşa edilen statü, toplumsal rol, cinsiyet, kimlik, güzellik gibi kavramları sorgulamaya çağırıyor. Bu dayatmalar sonucunda oluşan toplu kabullenişe sürüklenen normları sanatsal pratiğiyle işleyerek izleyiciyle buluşturuyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT