Kemal Uludağ’ın ‘YANSIMA’ İsimli 14. Kişisel Seramik Sergisi

Tarihler: 20 Mart 2017 Pazartesi ~ 07 Nisan 2017 Cuma

Yer: Tünel Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2017 ~ Nis 7, 2017

7 Nisan 2017’ye kadar açık kalacak sergide, Kemal Uludağ'ın seramik çalışmalarının Üç farklı dönemini örnekleyerek belirleyen 80 eser; YANSIMA, İKON’lar ve TÖRE serilerini kapsamaktadır. 

 

Kemal ULUDAĞ; YANSIMA serisi olarak tanımlanan eserlerinde, toplumsal karmaşa yaratan istiflenmeleri ve bunun birey üzerinde yarattığı etkileri ve sonuçları ironik bir yorumla yansıtmaktadır.

 

İKON’lar serisi olan eserlerinde; labirent gibi görülen tasarımlar, aslında tek-yön denebilecek zorunlu bir süreci irdelemekte ve estetik bir yorumla sorgulamaktadır. Bir başka söyleyişle; çağın küreselleşme yönelimiyle,  aynı yöne-aynı tipe-aynı kalıba yönelimi ve bu yönelime uyarlı olarak, zor bulunan doğru yola ilişkin gidiş istikametini vurgulamaktadır. TÖRE serisinde ise; töre-gelenek-görenek deyişlerinin yapay, asılsız ve anlamsız savunmasına sığınarak;  21. Yüzyılda insanın- insana, insanın insanlara yaptıklarını kendi seramik diliyle betimleyerek, gözler önüne çıkarıyor.

 

15 ödül sahibi olan ve yurtiçinde 13 yurtdışında 1 kişisel seramik sergisi açan Kemal ULUDAĞ yurtdışında 22, yurtiçinde ise 300’ün üzerinde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının yurtiçinde ve yurtdışındaki müzelerde, kamu ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT