Kes Yapıştır - Cut Paste Kolaj Sergisi

Tarihler: 10 Haziran 2012 Pazar ~ 31 Ağustos 2012 Cuma

Yer: Galeri İlayda

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2012 ~ Ağu 31, 2012

Bir grup sergisinin ötesinde, kolaj sanatına bir saygı duruşu yapan “Kes-Yapıştır” başlıklı sergi farklı kuşak ve disiplinlerden; Baysan Yüksel, Damla Özdemir, Gamze Taşdan, Hüseyin Rüstemoğlu, Muharrem Çetin, Neslihan Koyuncu, Özge Enginoz, Rafet Arslan ve Sezgi Kuttaş’ı bir araya getiriyor.

“Kes-Yapıştır”, yüzyılı aşkın zamandır modern sanatın en önemli estetik ifade araçlarından “kolaj”’ı merkezine alarak; ülkemiz sanatında çok irdelenmemiş bir sanata dair açığı kapatmaya da adım atıyor.

Baysan Yüksel; illüstrasyon ile kolaj sanatını yan yana getiren sanatçı, kişisel hikayelerini yaratıcı medyumları iç içe getirerek anlatıyor ve güncel bir kolaj dilini yokluyor.

Damla Özdemir; kolajla yarattığı portreleri üst üste bindirdiği ahşap yüzeyler üzerinde ustaca yan yana getiriyor ve oluşturduğu her katmanı oya gibi işliyor.

Gamze Taşdan; klasik kolaj geleneğine selam gönderen işlerinde, günümüze dair moda, reklam ve mimari imgelerden renkli bir dünya yaratıyor.

Hüseyin Rüstemoğlu; bireyin modern toplumda yaşadığı izolasyon halini, beden üzerinden şiirsel bir dil ile kolaj/resimlerine aktarıyor.

Muharrem Çetin; çok parçalı yüzeyler oluşturarak renkli üslubu ile kolaj üzerinden afiş sanatına da göz kırpıyor.

Neslihan Koyuncu; çizim ve resmi kullanarak, günümüzün popüler medyumu kumaştan kestiği/diktiği parçaları yan yana getirip farklı portre denemeleri sunuyor.

Özge Enginoz; kağıt üzerine asetat yapıştırarak beden’den mitolojiye geniş yelpazede görsel malzemeyi başarı ile yan yana getiriyor ve yer yer soyut sanata yaklaşan deneylere soyunuyor.

Rafet Arslan; farklı disiplinleri /medyumları iç içe sokarak, “mutant sanat” adını verdiği yapıtları üreten sanatçı; ülkemizde kolaj sanatının inatçı üreticisi olarak ta biliniyor.

Sezgi Kuttaş; çok farklı, zengin malzemeleri yan yana getirerek yaratıcı hayvan portrelerinden oluşan serisini izleyici ile paylaşıyor.

Güncel sanatın olanca renkli, yaratıcı, genç ve yenilikçi yapıtlarını yan yana getiren “Kes-Yapıştır” sergimize yaz boyunca tüm sanatseverleri bekleriz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT