Komadan Çıkan Somali’nin Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 09 Temmuz 2013 Salı ~ 09 Ağustos 2013 Cuma

Yer: Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi (11. Kat)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 9, 2013 ~ Ağu 9, 2013

‘Şifa’ Bulan Somali’nin Gülümseyen Yüzleri Fotoğraflarla Ölümsüzleşti.

Somali’nin sokaklarında artık ölümü bekleyen değil gülen çocukların sesleri yükseliyor. Bir ülkenin değişen kaderi fotoğraflarda hayat buluyor. Foto Muhabiri Emin Özmen’in ölümsüzleştirdiği karelerin Gazeteci Esra Tüzün’ün kalemiyle buluştuğu ‘Somali’de Türk Mucizesi’ fotoğraf sergisinde Somali gülümsüyor…

Günde ortalama yüz çocuğun hayatını kaybettiği Somali’de yaşanan insanlık dramı Türkiye’nin uzattığı şefkat eliyle tarihe karışıyor. Henüz bir buçuk yıl öncesine kadar çocukların ve kadınların açlık ve sefaletten hayatını kaybettiği, mermi kovanlarından adım atmanın mümkün olmadığı ülkede artık yüzler gülüyor.

Kuraklıkla birlikte başlayan kıtlık ve açlık, başta çocuklar olmak üzere tüm Somali halkını ölüm kalım çizgisinde bırakmıştı. Kemikleri sayılan, bir damla süt bulamadıkları için hayatlarını kaybeden bebeklerin yerini bir buçuk yılda gülen çocuklar aldı.

Somali’deki bu umut verici değişim Türkiye’nin uzattığı yardım eliyle oldu. Türkiye’nin yardımları bu ülkenin kaderini değiştirdi. Somali bir buçuk yılda yeniden şifa bulup komadan çıktı.

Somali Şifa Buluyor
Somali’yi başbakan düzeyinde ilk kez Türkiye’nin ziyaret etmesinin ardından Medical Park Hastaneler Gurubu yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Şifa Hastanesi’ni hizmete sundu. Somali halkı, Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından işletilen ve gönüllü doktorlarının hizmet verdiği hastanede şifa buldu.

İşte bir buçuk yılda komadan çıkan bir ülkenin hikayesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde açılan fotoğraf sergisinde hayat buluyor. Gazeteci Yazar Esra Tüzün’ün Somali’de yaşanan bu değişime tanıklık ettiği izlenimleri ve uluslararası World Press Photo ödülünün sahibi Foto Muhabiri Emin Özmen’in ölümsüzleştirdiği kareler ‘Somali’de Türk Mucizesi’ adlı fotoğraf sergisinde buluşuyor.

Bir ülkenin değişimine tanıklık eden fotoğraflardan oluşan sergi, 8 Temmuz Pazartesi günü Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde açılacak ve bir ay boyunca görülebilecek. Serginin açılışında siz değerli basın mensubunu da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT