Mehmet Ali Diyatbakırlıoğlu - Son Ustalar Resim Sergisi

Tarihler: 10 Nisan 2014 Perşembe ~ 25 Nisan 2014 Cuma

Yer: Yeni Cami Hünkar Kasrı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2014 ~ Nis 25, 2014

Ressam Mehmet Ali Diyatbakırlıoğlu’nun, 1990’lı yılların başından beri üzerinde çalıştığı “Kaybolan Meslekler” projesi kapsamındaki yeni sergisi İstanbul Ticaret Odası’nın katkısıyla, Yeni Camii Hünkar Kasrı’nda 10-25 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

1976 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim bölümünü Prof.Neşet Günal atölyesinde bitiren sanatçı Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu, İstanbul Mecidiyeköy Lisesi’nde kısa dönem öğretmenlik yapar, sonrasında gazetecilik mesleğini öğretmenliğe tercih eder. Spor gazeteciliği yıllarında çektiği spor fotoğrafları ile bir çok ödül almıştır. 1990’lı yılların başında tasarladığı “Kaybolan Meslekler” projesi sanatçının yıllar içinde açtığı çoğu sergilerinin ana temasını oluşturur. Bu proje son yıllarda birçok başka projeye de ilham kaynağı oldu.

Sanatçı, modernizmin bütün sanat kollarında yoğun bir şekilde hissedildiği 20. yüzyılın sonlarında Türk Resim Sanatının içinde kendine özgü bir sanatçıdır. Eserlerinde naif izler bulunmakla birlikte tamamen bu grupta değerlendirilemez. Resimlerindeki bütünü tamamlayan dekoratif öğeleri sabırla ve incelikle işlemesi dikkate değerdir.

Çağdaşlıkla geleneği fırçasıyla ustaca harmanlayan Diyarbakırlıoğlu, figüratif anlatımın günümüzdeki başta gelen temsilcilerindendir. Gerçekliği tüm sadeliği içinde tuvallerine yansıtan sanatçı, “Kaybolan Meslekler” teması üzerinde yıllardır sürdürdüğü çalışmalarıyla çok değerli tablolar üretmiş olmanın yanında yok olmuş bir yaşam tarzını ve Anadolu kültürünü kendine özgü yorumuyla gelecek nesillere aktarıyor.

“Kaybolan Meslekler ve Son Ustalar” adındaki kitapları, İstanbul Ticaret Odası prestij yayınları arasında iki cilt halinde yayınlanmıştır. Sanatçının ustalık dönemi eserleriyle hazırladığı bu sergiyi, İstanbul Ticaret Odası’nın katkısıyla, Yeni Camii Hünkar Kasrı’nda Cumartesi ve Pazar günleri dahil 10-25 Nisan 2014 tarihleri arasında izleyebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT