Mesafesiz ve Engelsiz Düşlerin Renkleri Fotoğraf Karelerinde Buluştu

Tarihler: 24 Şubat 2015 Salı ~ 28 Şubat 2015 Cumartesi

Yer: Fatih Fotoğraf Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2015 ~ Şub 28, 2015

Arbella Makarna’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Uluslararası nitelik taşıyan yarışmaya ‘‘Engelsiz Yaşam’, ‘Renkler ve Makarna’ ve ‘Serbest’’ kategorilerinde 45 farklı ülkeden 1135 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı katıldı.6 bin 861 fotoğrafın gönderildiği yarışmada birbirinden özel fotoğraflar seçkin jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Her geçen yıl daha fazla ülkeye ve sanatçıya ulaşarak dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan yarışma, bu yıl evrensel lezzet makarna ile dünya turuna çıkarak zengin kültür mozaiğini, renkli mutfak ve sofra geleneklerini fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma yansıttı. Mesafesiz renklere engelsiz düşleri ekleyen fotoğraf yarışmsı; ‘engel’ ve ‘engellilik’ kavramlarını, alışılmışın dışında bir yaklaşımla anlatırken, sanatçıların yaratıcı bakış açılarını fotoğraf karelerinde buluşturdu.

FIAP, UPI ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenlenen Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın seçici kurulunda fotoğraf sanatının usta isimleri yer aldı. UPI Başkan Yardımcısı Mr. John Law (UPI Zeus, UPI 4 Crown, FRPS, MFIAP ), Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Kadri Şirinkan, fotoğraf sanatçıları Haluk Uygun ( EFIAP), Reha Bilir (AFIAP,- Hon. FBPS - Hon. SUPC), Erol Doğaner (AFIAP - UPI CR2 - Hon. SSS - Gifsad Kurucu Üyesi),fotoğraf yorumcusu Şule Tüzel’in yer aldığı kurulda Arbella Makarna’yı da Genel Müdür Abdülkadir Külahçıoğlu temsil etti.

Yarışmada ödül alan sanatçıların eserleri Fatih Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşma yapan Arbella Makarna Genel Müdürü ve seçici kurul üyesi Abdulkadir Külahçıoğlu şunları söyledi; “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz uluslararası yarışmaya ilgi hepimizi sevindirdi. Fotoğraf yarışmamızın; Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform düzeyine ulaştığını görmenin ve aynı zamanda her geçen yıl daha da çoğaldığımızı hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sene katılımcı sayısı artarken ülke çeşitliliği de artmakta. Bu da yapılan işin kalitesinin göstergesidir. Her sene farklı konular seçerek sanatçılarımızı yeni kareler ve farklı perspektiflere yönlendirmekteyiz. Gönderilen eserler gerek kalitesi gerek se verilen emek açısından birbirinden değerliydi. Sergimiz 28 Şubat 2015 tarihine kadar Fatih Fotoğraf Müzesi’nde sanat severlerin beğenisine sunulmakta. Tüm katılımcı sanatçılarımıza, destek verenlere sonsuz teşekkürler’

Altın Madalya Kazanan Yarışmacılar;
A Kategorisi: Renkler ve Makarna

FIAP Altın Madalya LE CHAU DAO (Vietnam)
UPI Altın Madalya MERAL KURU (Türkiye)

B Kategorisi: Engelsiz Yaşam
FIAP Altın Madalya BARIŞ BARLAS (Türkiye)

UPI Altın Madalya THUONG TRAN DINH (Vietnam)

C Kategorisi : Serbest
FIAP Altın Madalya HONG Lİ (Çin)
UPI Altın Madalya KRİSTİNA LAKİ (Macaristan)

FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü
THUONG TRAN DINH (Vietnam)

Arbella Özel Ödülü
WEİHUA SONG (Çin)

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT