Murat Çakan Suluboya Sergisi

Tarihler: 06 Şubat 2014 Perşembe ~ 20 Şubat 2014 Perşembe

Yer: Rektörlük Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 6, 2014 ~ Şub 20, 2014

Bilim ve teknolojinin kalbinin attığı İTÜ, sanatın da merkezi... Yapılan düzenleme ile Ayazağa Yerleşkesindeki Rektörlük binasına Sanat Galerisi kazandırıldı. Ebru sanatından takı tasarımına, nadir basılı eserlerden keçeye her ay farklı temalarla yeni sergiler açılarak, Işık Güner, Hikmet Barutçugil, Selçuk Gürışık gibi önemli sanatçılar ağırlanacak. İTÜ Rektörlüğü, sanat havasının daha çok solunduğu bir teknik üniversite, farklı estetik değerlerin, görme biçimlerinin, algıların, fikir zenginliğinin kendini daha çok hissettirdiği bir teknik üniversite için harekete geçti. Sanatın zamansız gücü ve etkisi, İTÜ’nün 241 yıllık gücü ve yenilikçi vizyonu ile birleştirilerek, yıl boyunca birbirinden önemli sanatçıların eserlerinin İTÜ'lülerle buluşacağı bir program hazırlandı.

Rektörlük Binasına Sanat Galerisi
Ayazağa Yerleşkesindeki Rektörlük binasının giriş katı yeniden düzenlendi. Artık “Rektörlük Sanat Galerisi” olarak hizmet verecek olan alan, yıl boyunca sanatın farklı renklerine ev sahipliği yapacak. Haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek galeri, İTÜ öğrencilerini, öğretim üyelerini, idari personelini ve kurum dışından sanatseverleri ağırlayacak.

Farklı Disiplinlerin Buluşma Noktası
İlk sergi ise özellikle İTÜ ailesinden bir isme ayrıldı. İTÜ Meslek Yüksekokulunun ve İTÜ Bilim Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürlüklerini yürüten Yrd. Doç. Dr. Murat Çakan’ın suluboya eserlerinden oluşan sergi, 6-20 Şubat 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Rektörlük Sanat Galerisinin “merhaba”sı olacak “Murat Çakan Suluboya Sergisi”nin açılışı, 6 Şubat 2014 Perşembe günü saat 16.00’da yapılacak. Açılışta, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı da bir dinleti sunacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT