Murat Kösemen - Volume 1 Sergisi

Tarihler: 07 Nisan 2014 Pazartesi ~ 26 Nisan 2014 Cumartesi

Yer: Gallery Linart

Adres: Abdi İpekçi Cad. Gülen Apt. No:24/4 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 247 47 29

Web: http://http://www.g-linart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2014 ~ Nis 26, 2014

Murat Kösemen’in oyun hamuru ile plastilin kullanarak meydana getirdiği ve yazlık mekanlardaki insan topluluklarına, kafelerdeki hayatlara, klasik arabalara binalara yer verdiği “Volume 1” adlı sergisi, 26 Nisan 2014 tarihine kadar sanatseverler tarafından Gallery LiNART’ta ziyaret edilebilir.

Leipzig, Hochschule Grafik und Buchkunst’ta eğitim gören ve Leipzig, Lyon ve Pekin’de karma sergilere katılan Murat Kösemen, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi Gallery LiNART’tın ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Kösemen, “Volume 1”deki eserlerinde, günlük hayattan esinlenerek meydana getirdiği binalara, kafelerdeki hayatlara, klasik arabalara ve yazlık mekanlardaki insan topluluklarına yer veriyor. Sanatçı, 12 eserden oluşan sergisinde, ışık/gölge oyunlarına ve ayrıntılara yer vermeden sadece geniş renk lekeleri kullanarak anlatmak istediklerini basit bir dille sanatseverlere sunuyor.

Hayatı bir oyun gibi gördüğünü, kendi amacının da oyun oynamak olduğunu belirten sanatçı, bunun için en verimli, en geniş alanı da sanatın sağladığını dile getiriyor. Kendisini bu alanda olabildiğince özgür bırakabilen Kösemen, bu özgürlüğün, üretkenliğini arttırıp, oyunu daha zevkli hale getirdiğini ifade ediyor.

“Volume 1” adlı sergisindeki eserlerinde oyun hamuru ve plastilin kullanan sanatçı; genelde üç boyutlu olarak kullanılan bu malzemeyi iki boyuta indirerek malzemenin sadece renk özelliğini ön plana çıkartıp boyut özelliğini ortadan kaldırıyor. Eserlerin herhangi bir boya kullanılmadan oluşmasını sağlayan bu yöntem, izleyiciyi de amacı dışında, alışılagelenden farklı şekilde kullanılmış bu malzemeyle baş başa bırakarak şaşırtıyor...

Murat Kösemen’in, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Volume 1”, 26 Nisan 2014 tarihine kadar Gallery LiNART’ta görülebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT