Nazan Erkmen - Düşler - Karabasanlar

Tarihler: 06 Nisan 2013 Cumartesi ~ 25 Nisan 2013 Perşembe

Yer: Akyol Art Center

Adres: Şakayık Sok. Desen Apt. No:17 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 61 50 - 0532 271 13 43

Web: http://http://www.akyolsanat.com

E Posta: akyolsanat@akyolsanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2013 ~ Nis 25, 2013

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in "Düşler-Karasabanlar" resim sergisi 6 Nisan Saat 17:00'de Teşvikiye Şakayık Sok. Desen Apt. No:17'de Akyol Art Center'de açılacak. Sergi Pazar hariç hergün 14:00-19:00 saatleri arasında 25 Nisan'a kadar görülebilir.

Nazan Erkmen 1945 yılında Balıkesir'de doğdu. Orta ve Lise eğitimini Arnavutköy Amerikan Kız Kolejinde 1965'de tamamladı. Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Grafik Bölümü'nden mezun oldu. Lisans, Yüksek Lisans, Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde tamamladı, 1994'de Doçentlik ve 1996'da profesörlük ünvanlarını aldı. 1998-2005 yılları arasında Dekan Yardımcısı ve 2003-2005 yılları arasında Grafik Bölüm Başkanı, 1997 – 2006 yılları arasında Dekan Yardımcısı, 2006-2012 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Nazan Erkmen illüstrasyon alanında yurtiçinde ve yurtdışında tanınmış bir sanatçı olup; kurumunu ve ülkesini yurtdışında başarı ile temsil etmiş ve kabul ettirmiş bir yöneticidir. Üniversitelerarası Kurulda Uluslararası İlişkiler Komisyonu ve Sanat Komisyonu başkanlığını başarı ile yürütmüş, yaptığı projeler "Güzel Sanatlar Fakülteleri Diploma Projeleri Sergisi" ve "Büyük Buluşma öğretim üyeleri" sergileri her yıl ayrı bir üniversitede başarı ile uygulanmaktadır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık görevi sırasında Müzik ve Animasyon Bölümlerini ve Sıcak Cam Atölyesi'ni kurmuş; Seramik, İç Mimarlık Atölyesi gibi eğitim alanlarını yenileyerek hizmete açmıştır. Halen Doğuş Üniversitesinde Dekan ve Grafik Bölümü öğretim üyeliği ve Yüksek Lisans öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

2003-2005 yılları arasında Kadın Eserleri Kütüphanesi Bilgi Merkezi Vakfının Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı, halen Denetleme Kurulu üyesidir. İhtisas alanı illüstrasyon sanatıdır. Ülkemizde resimlediği kitaplarla tanınmaktadır. 1989-2006 yılları arasında 100’ün üzerinde kitap resimlemiştir. Ayrıca çeşitli dergilerde, günlük gazetelerde, çeşitli sanat ve aktüel dergilerde pek çok illüstrasyonu yayınlandı. Yayınevlerine sayısız dergi kapağı, 100'lerce kitap resimledi. Doğan Egmonts Yayınevi ile çalışmaktadır.

Bu alanda pek çok kitap resimlemiş olan sanatçının ödüllerinden bazıları; 1992'da T.C. Kültür Bakanlığı Afiş Yarışmasında Birincilik Ödülü, 1993'de Unesco, Japonya'da Noma Concours Asya Çizerleri Kitap Resimleme Biennali'nde Mansiyon Mimar Sinan Üniversitesi'nde Eczacıbaşı Anonim Şirketi “AIDS” Afiş Yarışması'nda Üçüncülük Ödülü, TBMM 75.Yıl Afiş Yarışması 3'ncülük Ödülü, 1995'de T.C. Kültür Bakanlığı Kitap Resimleme Yarışması'nda Mansiyon Ödülü, 1995'de TBMM Afiş Yarışmasında Mansiyon Ödülü, 1996'da Redhouse Yayınevi Dünya Masalları Resimleme Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü, 1997'de TBMM Afiş Yarışması'nda Mansiyon Ödülü, 1998'de Pen Yazarlar Derneği Edebiyat Eserlerini Resimleme Ödülü, 2001'de Japonya'da Doğu Avrupa İllüstrasyon Bienali Onur Ödülü, Ankara İllüstratörler ve Edebiyatçılar Derneği Ödülü, 2003"de Mevlana Dostluk ve Kardeşlik Derneği Plastik Sanatlarda Topluma Hizmet Ödülü, Japonya'da Birinci Asya İllüstrasyon Biennalinde Onur Ödülü, UNİCEF Emek Ödülü'dür.

Ankara Türkiye Cumhuriyeti Posta Genel Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Intercept Pullar-Masalllar ve Efsaneler Serisi”, “Atatürk”, “23 Nisan” başlığı altında pulları basılmıştır. Yurtdışında; Belgrad, Japonya, Sarmede, Bratislava, Kore, Seul, Münster, Tahran, İtalya, Almanya gibi pek çok kentte Concour ve Biennalerine katılmış, yurtiçinde 27 kişisel sergi açmış, yurtdışında 30’u aşkın sergiye katılmış; eşi sanatçı Aydın Erkmen ile birlikte İtalya'da 2012 yılında L'Aquilla; Roma ve Torino'da üç kişisel sergi açmıştır. Çocuk eğitimi ve sanat üzerine 29 makalesi bulunmaktadır . Çeşitli sempozyum, panel ve kongrelerde 12 bildiri, 20’ye yakın konferans vermiştir. En son olarak 2013 yılında Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından Yılın başarılı “Kibele” kadınları arasında seçilmiştir. 2007-2008 yılında Türkiye’den Andersen ödülüne aday gösterilmiştir. 2011-2012 yıllarında Polonya, Üsküp, Pilsen Çizgi bienallerinde jüri üyesi olarak görev yapmıştır. Sergilediği seri sanat çalışmaları arasında Gılgamış, Anadolu Efsaneleri, Mezopotamya Efsaneleri, Ömer Hayyam Şiirleri, Çocuklar için Şiirler, Dede Korkut Öyküleri; Düşler-Karabasanlar başlıklı çalışmaları yer almaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT