Niko Guido - Bizi Rahat Bırakın/Leave Us Alone fotoğraf sergisi

Tarihler: 06 Mayıs 2013 Pazartesi ~ 12 Mayıs 2013 Pazar

Yer: Piramid Sanat

Adres: Feridiye Cad. 23-25 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 297 31 20-21

Faks: 0212 297 44 11

Web: http://http://www.piramidsanat.com

E Posta: info@piramidsanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2013 ~ May 12, 2013

Türkiye’de 30 farklı ilde ve İngiltere, Hindistan, ile KKTC’de, toplam 33 mekanda eşzamanlı açılan ve büyük ilgi gören sergi, Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 2 Mayıs 2013 Perşembe günü, Piramid Sanat’ta sanatseverler ile buluşuyor.

Savaş karşıtı fotoğraf projesi “Bizi Rahat Bırakın/Leave Us Alone” un liderliğini yürüten fotoğraf sanatçısı Niko Guido; 2010-2011 yıllarında Ürdün’ün başkenti Amman’da bir hastanede, Irak Savaşı’nın, sivillerin hayatını nasıl etkilediğini göstererek “Savaşa hayır, barışa evet!” diyor.

Guido, portre fotoğraflarını çektiği 24 kişiden kendilerini anlattıkları 5 dakikalık ses kayıtları da aldı. Bombadan önceki ve bombadan sonraki hayatlarını, yaşamlarındaki değişimi anlatan her bir portre sahibinin sözleri, ülkemizde "Barışa evet!" diyen değerli tiyatro sanatçıları; Ayşe Lebriz Berkem, Ayşen İnci, Ayşenil Şamlıoğlu, Bennu Yıldırımlar, Cem Davran, Defne Halman, Demet Evgar, Emre Karayel, Engin Hepileri, Gülriz Sururi, Hüseyin Avni Danyal, Işık Yenersu, Levent Ülgen, Levent Üzümcü, Mahir İpek, Memet Ali Alabora, Metin Uca, Mustafa Alabora, Orhan Alkaya, Ragıp Yavuz, Serra Yılmaz, Sumru Yavrucuk, Veda Yurtsever ve Zeliha Berksoy tarafından seslendiriliyor. Fotoğrafların etkisini arttırmak, savaşın korkunçluğunu daha net göstermek ve fotoğraftaki kişinin hislerini en iyi şekilde aktarmak istediklerini belirten Niko Guido, bu amaçla ses kaydı ile fotoğrafı bir araya getirdiklerini belirtiyor.

Birçok milletten yüzlerce gönüllünün çalışmalarıyla gerçekleştirilen sergi, “Bizi Rahat Bırakın/Leave Us Alone”, adını; Niko Guido’nun Amman’a son gidişinde, yüzünden 30’un üzerinde ameliyat olmuş bir Iraklının dile getirdiği “Sizin medeniyetinizi, paranızı, modern yaşantınızı istemiyoruz. Sadece bizi rahat bırakın!” sözlerinden alıyor. Proje kapsamında kamera karşısına geçen Iraklılar, farklı çıkarlar uğruna kendi hayatlarıyla oynayanlara isyan ederek “Bizi rahat bıraksaydınız, bütün bunları yaşamazdık. Bana olan oldu, bari çocuklarımız savaş görmesin” diyor ve yeni savaşların yaşanmamasını temenni ediyorlar.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT