Nükhet Erer - Matrakçı’dan Günümüze

Tarihler: 24 Aralık 2013 Salı ~ 31 Aralık 2013 Salı

Yer: TEB Özel Bankacılık - Nişantaşı Bölgesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2013 ~ Ara 31, 2013

Kültürel bir miras olarak gördüğü minyatür sanatına sahip çıkan TEB Özel Bankacılık’ın Nişantaşı Merkezi’nde açılan, minyatür ustası Nükhet Erer’in “Matrakçı’dan Günümüze” başlıklı sergisi; İstanbul'un özlenen tarihi bina ve bahçelerinin minyatür hallerini sanatseverlerle buluşturuyor! Erer’in, TEB Özel Bankacılık’ın müşterileri için tasarladığı 2014 ajandalarında da yer alan eserlerinin sanatseverlerle buluştuğu sergi; 31 Ocak 2014 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Her yıl müşterilerine özel olarak sanat odaklı ajandalar tasarlayan TEB Özel Bankacılık; minyatür sanatçısı Nükhet Erer’in tasarladığı 2014 ajandalarıyla kültürel miras olarak gördüğü, geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla kadar dayanan minyatür sanatına sahip çıkıyor. Aynı zamanda sanatçıyı ve sanatını müşterileriyle buluşturma hedefiyle hayata geçirdiği butik sergilere de devam eden TEB Özel Bankacılık; Erer’in ajandada yer alan eserlerinden oluşan “Matrakçı’dan Günümüze” sergisini TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde sanatseverlere sunuyor.

16. yüzyılda yaşamış, ancak bugün bile günümüzün modern anlatım tarzıyla örtüşen Matrakçı Nasuh’u örnek alan minyatür ustası Nükhet Erer; 21. yüzyıl uygulamalarıyla kendine has örnekler verdiği “Matrakçı’dan Günümüze” sergisinde, kültürel mirasımız olan bu eşsiz sanatı yeniden gözler önüne seriyor. Matrakçı ekolüyle yola çıkan sanatçı, minyatür sanatına daha çağdaş bir üslupla sahip çıkarak; bu mirası gelecek kuşaklar için de unutulmaz kılıyor.

Geleneksel minyatürlerin yanı sıra, keskin ve net anlatımıyla modernize edilmiş temalarda çalışmalar da yapan sanatçının eserlerinde; İstanbul, Şile ve İzmit’in tarihi bina ve bahçelerinin minyatür sanatıyla yorumlanan görüntülerinin yanı sıra, Anadolu folklorik kıyafetleri ve Osmanlı kaleleri de yer alıyor.

Sanata kesintisiz destek vermeyi hedefleyen TEB Özel Bankacılık’ın müşterilerine özel olarak hediye ettiği ajandalara da sanatıyla imza atan minyatür sanatçısı Nükhet Erer’in “Matrakçı’dan Günümüze” başlıklı sergisi; 31 Ocak 2014 tarihine kadar hafta içi her gün 11:00-18:00 saatleri arasında TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık.

TEB Özel Bankacılık - Nişantaşı Bölgesi
Harbiye Mah. Bostan Sok.
Göksun Apt. No: 2 Şişli
Tel: 0212 219 09 30

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT