Onay Akbaş - Dalga/ Wave

Tarihler: 15 Mayıs 2014 Perşembe ~ 14 Haziran 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Artist Istanbul

Adres: Ayazma Cad. No:4 Fulya Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Faks: 0212 258 09 32

Web: http://http://www.galeriartist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2014 ~ Haz 14, 2014

1988’den beri Paris’te yaşayan ve çalışmalarına burada devam eden ünlü Türk ressam Onay Akbaş, Dalga Serisi ile Galeri Artist’in konuğu oluyor.

Yeni Ekspresyonizm (Dışavurumculuk) ve Serbest Figürasyon etkilerini resimlerine başarı ile yansıtan Onay Akbaş uluslararası pek çok sanat fuarının yanısıra 45’in üzerinde kişisel sergisi ile adını duyurmayı başarmış, başta Avrupa olmak üzere pek çok müze, özel ve kamu koleksiyonlarında da yer edinmiştir.

İbrahim Karaoğlu ; “Yaşam, her gün yeniden biçimleniyor; yeniden kırılıyor, çarpıtılıyor ve değişiyor. Her kırılmayla başka şeyler parselleniyor hafızamıza. Ve çoğalıyor içimizde yıkılanlar, yabancılaşanlar çoğalıyor. Böyle bir süreçte sanat; kendimizle ve yaşamla yüzleşmenin kulvarında soluklanıyor. Bu yüzleşmeyi, yaşama ilişkin görsel okumalarını, kendine özgü bir resim diline dönüştürerek kendini biriktiren Onay Akbaş da grotesk imgeleri yetkince kullanan bir ressam. Şeyleri, nesneleri, görüngüleri kendi görme biçimiyle yabancılaştırarak varsıllaştıran sıra dışı bir ressam. Yaratıcılığının zembereğini, düş gücüyle kuran toplumsal yaşamın gelgitlerine karşı kendi dalgasını yansıtan bir sanatçı. Benzersiz, düşündürücü, dokunaklı bir resim peşinde Onay Akbaş. Hep araştırıcı bir ruhla kendine ve resmine yolcu. Alışılmış, klasik biçimleri ve biçemleri reddederek, yeni bir resimsel paradigma yaratarak kendine özgü biçeminin sürekliliğini yeni bir dalganın gerçekliğinde yeniden boyutlandırıyor. Son yapıtlarının içinden geçen dalga; gerçeğin katmanlarının içinde, değişerek kendi kalan bir varoluşu, grotesk bir sorgulamayla sunuyor. “ şeklinde ifade ediyor, Onay Akbaş ile ilgili görüşlerini.

Kendi tabiri ile " sanat tarihinin şımarık çocuğu" Onay Akbaşın 15 Mayıs 2014 saat 18.00 ‘da Galeri Artist’te açılışı gerçekleşecek “Dalga” sergisi 14.06.2014 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

İki ayrı sergi bölümüne sahip olan Galeri Artist 14 Mayıs akşamı açılış kokteylinin gerçekleşeceği Cem Köse sergisini ise Galeri Artist LAB’da sanatseverlerle buluşturacak.

Galeri Artist ve sergiler hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için www.artistsanatyatirim.com ve www.galeriartist.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT