ParadoksFilm Yönetmenlik Atölyesi

Tarihler: 23 Eylül 2011 Cuma ~ 08 Ekim 2011 Cumartesi

Yer: KargArt Sanatsal Etkinlik Salonu

Adres: Caferağa Mah. Kadife Sok. No:16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0212 589 18 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 23, 2011 ~ Eki 8, 2011

Eğitmen: Metin Gönen

Metin Gönen’in hazırlayıp yönettiği ParadoksFilm Yönetmenlik Atölyesi, 4 aylık görsel ve pratik dersleriyle yoğun bir temel sinema eğitimi ve yönetmenlik programı sunuyor. Özgün ve zengin programıyla atölye, sinema dilini, film estetiğini, çekim açılarının, plan kompozisyonlarının, sinematografik anlatım odaklarının ve mizansenin temel teknik-estetik operasyonlarını öğrenmeyi, fikirlerini bir filme dönüştürmeyi arzulayan tüm sinemaseverlere açık olarak hazırlanmıştır.

Atölye, bir film yapmanın tüm aşamalarının somut olarak öğretileceği (bir kısa film çekmek de dâhil olmak üzere) komple bir sinema bölümü temel eğitiminden ve yönetmenlik pratiğinden oluşmaktadır.

Bu sanatsal eğitim çerçevesinde atölye, sadece kameranın nasıl kullanıldığını öğretmek değil; aynı zamanda, kameranın neyi, ne şekilde ve ne tür bir ışık altında çekeceğine karar verebilecek sanatçı-gözler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Atölye, sadece bir hikâyeyi görsel olarak kaydetmeyi öğretmeyi değil; aynı zamanda, bir hikâyenin sinematografik anlatımıyla birlikte seyirciye söyleyecek bir sinema-fikri olan, düşünen sanatçı-zihinler yaratmayı hedeflemektedir.

Profesyonelliği, çalışma disiplini ve derslerinin Avrupa standartlarındaki yüksek kalitesiyle her şeyden önce katılımcıların takdirini kazanan atölye, eğitimin bitiminde de katılımcıların çalışmalarını desteklemeye devam eden uzun soluklu bir perspektife sahiptir. Çünkü bireysel gelişimi ve özgür sanatsal yaratıcılığı destekleyen estetik çabalara dayanan Paradoks Sinema Atölyeleri, aynı zamanda, fikir alışverişine dayalı kolektif ve eşitlikçi bir çalışma prensibiyle de bir sanatsal-toplumsal demokrasi ekolünü yaşama geçirmektedir.

Başlangıç: 9 Ekim 2011
Her Pazar Saat: 17.00-21.00

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT