Pavlina Kopano - Düşüncelerin Yolculuğu

Tarihler: 15 Kasım 2014 Cumartesi ~ 30 Kasım 2014 Pazar

Yer: Erva Art Gallery

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2014 ~ Kas 30, 2014

Pavlina Kopano 1969 yılında Bulgaristan’ın Dimotrovgrad şehrinde doğdu. 1992 yılında Veliko Tarnovo üniversitesi “ Sveti Sv. Kiril ve Metodiy” grafik bölümünden mezun oldu. 2008 den bu yana İstanbul’da sanat hayatını sürdürmekte.Sanatçı bugüne kadar 11 kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye iştirak etmiştir.

Bu sergide görülecek eserler aslında farklı yolculuklar sırasında doğan değişik duygular ve izlenimlerden ortaya çıktı. Bunlara daha çok somut gerçekten yola çıkan ve düşüncenin yolculuğundan doğan soyut resimler diyebiliriz. Onlara bakarken tabiattan bazı detayları kolay keşfedebilirsiniz ve bu detayların doğal ortamından soyutlanıp yeni bir konsepte büründüğünü de görebilirsiniz. Eserler insan doğası ile doğa (tabiat ana) arasındaki güçlü ve derin bağın bir yansımasıdır. Eserler aynı zamanda merak uyandıran, el yapımıyla renklendirilmiş kağıt hamuru ile ortaya çıkan kolajlardan yapılmıştır. Sanatçı karmaşık teknik manipülasyondan geçirilmiş, zengin renk cümbüşü ve dinamik formlar ie oluşturulan kabartmalar ile canlı doğanın sonsuz dönüşümünü eğlenceli konular ile ortaya koymayı başarmıştır. Pavlina Kopano’nun eserleri bazen eski, ama farklı anlamlar taşıyan bir söze, eski bir el halısının içiçe girmiş rengarenk dokumalarına ya da viran kirpiç evin dökülen, ama kendi içinde yağmurun ve rüzgarın fısıltısını belleğinde taşıyan dış sıvasına, isimsiz bestecinin asırlık şarkısına benzetilebilir. Ve de evvel zamanlarda yaşanan ama unutulmaz bir buluşmaya...

Alena Likova Sanat Eleştirmeni
Nadya Stoyneva Dimitrograd Sanat Galerisi Müdürü

Pavlina Kopano’nun Denemeler Üçlemesi ( Kızıl Parlaklık- Kopma – Çember) adlı üçlü eser serisinde insan ile doğa arasındaki ilişkilerin tasvir edildiğini görebiliriz.Eserlere görsel derinlik veren kağıt hamurunun kahverengi tonları eserlerine hakimdir.Kağıt hamurunun soyut formları doğu kültürünün ve hoş bir doğu erotizminin izlerini taşır.

Topraksı renklerle, bilincimizdeki insan vücudunun bölümleriyle bağlantı kuran soyut formların arkaik tasvirinin kombinasyonu, eserleri, arkeotip formda Toprak Ana nın tasviri olarak kabul etmek icin bize sebepler sunmaktadır.Bu bakış açısından baktığımızda, sanatçı insan doğa ilişkileri ile ilgili en eski mitlerden birini ifade etmektedir.Sanatçı bu ilişkinin başlangıcını sorgulamaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT