Pegasus ile Yükseklere Uçuş

Tarihler: 12 Nisan 2012 Perşembe ~ 30 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi

Adres: Uğur Mumcu Caddesi No:8 Akatlar – Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 351 93 90

Paylaş:

4 Yorum:

istanbul.net.tr Nis 12, 2012 ~ Haz 30, 2012

Viyana ZOOM Çocuk Müzesi, çocukistanbul ve Beşiktaş Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen

Pegasus İle Yükseklere Uçuş Sergisi, Çocukları Uçmanın Gizemli Dünyasıyla BuluşturuyorPegasus ana sponsorluğu ve Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Avusturya’nın Viyana ZOOM Çocuk Müzesi ve çocukistanbul işbirliği ile gerçekleştirilen sergi, Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi’nde 5-12 yaş arasındaki çocukları ağırlamaya devam ediyor.

Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 450 metrekarelik bir alanda kurulan “Pegasus ile Yükseklere Uçuş” sergisinde çocuklar atölye çalışmaları, film gösterimleri, konferanslar ve çeşitli etkinliklere uçmanın temel dinamiklerini etkileşimli olarak öğreniyorlar.

“Pegasus ile Yükseklere Uçuş” sergisinde, çocuklar doğada uçan nesneleri ve uçmanın dinamiklerini inceleyerek, kendi uçan nesnelerini tasarlayacak. Ağır nesnelerin havada nasıl durabildiğini öğrenerek, sıcak hava balonunu uçuracak, roket koltuğunda seyahat ediyor ya da uçan kahramanların kılığına bürünebiliyorlar.

Çocuklar, dev bir uçak ve kontrol kulesinde, pilot, hostes, kontrol ve yer görevlisi olarak, eğlenerek öğreniyorlar.

Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 3 ay boyunca açık kalacak sergide rezervasyonlu hafta içi rehberli okul turları ücretsiz olacak, hafta sonları da 5 TL ücret karşılığı yine rehberli olarak gezilebilecek.

“Pegasus ile Yükseklere Uçuş” sergisi hakkında detaylı bilgiye, sergi süresince gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ve tüm yan etkinliklerin ayrıntılı programına www.flypgs.com ve www.cocukistanbul.org internet sitelerinden ulaşılabilir. -*-

Pegasus ile Yükseklere Uçuş Sergisi Hafta Sonu Etkinlik Programı(14-15 Nisan)

14 Nisan Cumartesi

14.00-17.00 Kağıt Uçaklar Çocukların Elinde Canlanıyor ve Havalanıyor

Bu atölyede çocuklar aileleri ile birlikte farklı modellerde kağıttan uçaklar yapıp uçururken, uçmanın fiziğine dair temel kanunları da eğlenirken öğreniyorlar. Farklı modellere ve özelliklere sahip, yapılışı ve uçuruluşu itibariyle farklı yüksekliklere, farklı uzaklıklara, farklı uçma stilleri ile uçan veya yere çakılan bir çok kağıt uçak modeli üzerinde çalışmaya ne dersiniz? En bilindik ve temel model, “Ok Modeli”, “Küt Burunlu Uçak”, “Kamikaze Uçağı”, tam bir sıra dışı “Vorteks” ve diğerleri bu atölyede 7-12 yaş çocukları ve aileleri bekliyor. Atölye katılım ücreti: 20 TL + KDV

15 Nisan Pazar

11.00 Çatı Gezgini

Bu atölye çalışmasında çocuklar ve aileler birlikte çalışıyor, plastik pervaneli, köpük kanatlı, çubuk gövdeli ve lastik motorlu kendi uçaklarını üretiyorlar. Ortaya çıkan model uçağımız, Çatı Gezgini. Bu uçak uçuyor mu diye merak eden tüm 5-12 yaş grubu çocukları aileleri ile birlikte atölyeye katılmaya davet ediyoruz. Çatı Gezgini’ni yaparken katılımcılar hem eğleniyor hem de model uçaklar konusunda temel bazı bilgiler ediniyorlar. Uçaklar bittiğinde eminiz çocuklar kadar anne-babalar da uçaklarını uçurmak için yarışacaklar.

Atölye katılım ücreti: 20 TL + KDV •

14.00-15.00 Çocukluk Hayallerinden Model Uçaklara Yolculuk

Çocukluğunda kağıttan yaptığı ilk model uçaklarını salon lambasının altında uçurup gölgelerini izleyerek adım attığı modelcilik, kendi deyimiyle “kanına işlemiş” Gültekin Kalay’ın. Gültekin Kalay endüstri mühendisi ve uçak modelleri ile ilişkisi artık bir hobi olmayı aşmış, sürekliliği olan bir uğraşa dönüşmüş. Söyleşisinde, ailelerle birlikte çocuklara ve her yaştan ilgilenenlere içinde pek çok disiplini barındıran bu zengin uğraş hakkında ilginç bilgileri anlatıyor ve deneyimlerini “uygulamalı olarak” merak edenlerle paylaşıyor.

Söyleşilere katılım ücretsizdir .

Bence bu yer bütün çocukların bilgi edinebileceği,eğlenebileceği bir yer bence.Güzel,eğlenceli,zevkli bir yer. Herzaman gitmeyi çok isterdim.
Buraya Bahçelievler'den nasıl gidilir? Onu da yazar mısınız?
bence burası müthişş bir yer o yüzden bütün çocukların dünyadaki herkesin gitmesini isterim ben gittim bütün okullar keşke buna gidebilseee
cok güzel yer
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT