Pelin Özgöçen Yüz-Yüze Resim Sergisi

Tarihler: 03 Ekim 2016 Pazartesi ~ 21 Ekim 2016 Cuma

Yer: Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 3, 2016 ~ Eki 21, 2016

Yüz-Yüze

Yüz, yalnızca bedenin bir parçası, vücudun bir uzvu olmanın ötesindedir. İnsanın temsili olan yüz, varlığın özünün evrene yansımasıdır. İç dünyanın dış dünya ile ilintilemesinin odak noktasıdır yüz. Kimliğinizi belirler. İnsanı diğer insanlardan ayrıcalıklı kılan dış görünüm, bir başka söylemle, fiziksel özelliğinizi yansıtan asal bir aynadır. Bu ayna, ta derinlere, ruhunuzun derinliklerine de ışık tutar.

Bedenin diliyle başladığı resim çalışmalarına yüz-yüze serisiyle devam eden Özgöçen, temalarını kadının trajik kıskaçlardan kurtuluşunu yansıtır. Bireyin özellikle de kadının, kimlik kazanma, iç ve dış huzuru arama, kişiliğini geliştirme aşamalarını belirleyen portre çalışmaları; iç ve dış gerilimlerle yüz yüze gelmek, yüzleşmek ve içsel ve dış baskıların kıskaçlardan sıyrılarak yeniden ve güçlü olarak var olmasının temsilidir.

Günümüzün, özellikle de yüzyılımızın kadınlarının asal sorunlarını ele alan ve onlarla yüz-yüze gelmekten korkmayarak çözümleyen kadınlarla özdeşleştiren Özgöçen, Portrenin anlayım gücünü kullanır. Gerçeklere yaklaşan görsel çekicilikler yüklenen portreler, birey ve kimlik örtüşmelerinin göstergeleridir. Aslında çevresini irdeleyen portrelerle başlayan resimler, yüzyılımızı sararak anksiyetelere çözümler arayan kompozisyonlara evrilir. Gerçeklikler ve biçim bozmalar, sanatçının gerilimler ve kişilik çözümlemelerine uyarlı deformasyonlarla varsıllaşır. Özgöçen, resmin anlatım gücünü, kadının varlığının güçlü kimliğiyle özdeşleştirir.

Prof. Dr. Kıymet Giray

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT